casino siteleri

BETON MİKSERLERİ

Kurumlar arası iletişimsizlik ve kurumlar arası koordinasyon mu dersiniz adını  ne koyarsanız koyun yollarımız  malesef yamalı bohça gibi..

Bu gün asfalft dökülüyor bir kaç gün veya ertesi gün tekrar o yol üzerinde kazı çalışması yapılıyor..

O güzelim yol yama yapılıyor..

Çoğu kez şahit olmuşluğumuz vardır..

Aynı hafta içerisinde asfaltı yapılıp ikinci gün ya telekom ya doğalgaz, maski  veya tedaş tarafından yol kazılıyor..

Kazılan yolun asfalt bedeli alınıyor diye yollar yamalı bohçaya döndüğü gibi milli servet heba ediliyor..

Belediye kurumlara soruyor ben bu yolu asfalt yapacağım alt yapınızı tamamlayın dese de kurumlardan aldığı cevap bizim bu yıl o bölge için ödeneğimiz yok deniyor..

Belediye asfalt yapmaz ise tozdan vatandaş şikayetçi..

Malesef bu sebeple yollar çok bozuk, genelde de bu bozuk yollar geçici yamalarla geçiştiriliyor.Hemen hemen tüm yollarda görebilirsiniz bu sıkıntıyı.

Bazende ağır tonajlı araçlar sebebiyle yollarda çökme oluyor..

Diğer bir konu ise son zamanlarda artan inşaat sektörüyle birlikte beton mikserlerinin alabildiğine çoğalması ve yolları kullanılamaz hale getirmesi..

Hemen hemen tüm yollarda görmeniz mümkün bu durumu. Bilhassa yokuş çıkarken belki de farkında olmadan betonun dökülmesi.

Bu çimento hemen temizlenmezse donup kalıyor ve yolu daha da beter duruma getiriyor.

Bazen yol üzerinde beton tepecikleri dahi oluşuyor..

Yol üzerinde bulunan beton tepecikleri ise kazaya davetiye çıkartıyor..

Elbetteki beton mikserleri işini yapacak..Özellikle inşaat sektörünün altın dönemini yaşadığı şu günlerde binlerce insanın ekmek yediği bir istihdam alanı için söyleyecek sözümüz yok..

Ancak bu konuda yetkililerinin  harekete geçmesi gerekir..

Tonajları kontrol edilmeli veya  beton dökülen kısma kapak mı yapılır veya başka bir çözüm mü bulunur bu konunun üzerinde durulması artık kaçınılmaz bir elzem olmuştur.

Yola dökülen  beton yüzünden meydana gelebilecek kazada sorumlu kim olacak.

Allah göstermesin ölümlü bir kazaya sebebiyet verilmesi muhtemel olan bir konu hakkında  yetkililerimizin kenarda durmasını dahi düşünemiyorum..

Konuyu yetkililere hatırlattığımız gibi  konunun birinci muhatapları olan beton firma sahipleride konuyu dikkate almaları ve gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz.. Gerekli tedbirleri alarak beton mikserlerini trafiğe çıkartan  bazı beton firmalarımız var..Bu firmalara teşekkür ederiz..Beklentimiz bütün beton firmalarının  konuya daha hassas davranmalarıdır..

Kalın sağlıcakla

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.