BİLGİYİ YÖNETENLER, DÜNYAYI YÖNETİYORLAR

Haber Girişi : 07 Mayıs 2015 10:46
BİLGİYİ YÖNETENLER, DÜNYAYI YÖNETİYORLAR
5 Mayıs Salı günü açılan

 

Sanal Instagram haber içi

Belediye binası arkasında açılan 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nı Adalet eski Bakanlarından Sadullah Ergin de ziyaret etti. Kitap Fuarı’nda kurulan Çanakkale Salonu’nda ‘Türkiye’nin Gelişim Süreci’ konulu söyleşiye katılan Ergin, Kitap Fuarı’ndan övgüyle bahsederek, bu tür organizasyonların Türkiye’nin her köşesinde uygulanması gerektiğini söyledi.

Fuar organizasyonundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür eden Ergin, Kitap Fuarı’nın oldukça rahat ve ferah bir ortamda, zengin bir yayıncı ve yazar kadrosunu ağırladığını söyledi.

Tarihin her döneminde bilginin çok önemli olduğunu belirten Ergin, “İnsan kaynağını, bilgiyi yöneten topluluklar bugün dünyayı yönetiyorlar. Zengin yer altı ve yerüstü kaynaklarına sahip ülkelerin dünyanın gidişatında söz sahibi olmadıklarını görürsünüz. Bu zenginliklere sahip yerler, bırakın dünyayı yönetmeyi, kendi insanının huzurunu bile sağlayamayan coğrafyalardır. Bu ülkelere baktığınızda, ağırlıklı olarak acı, gözyaşı ve sefaleti görürsünüz. Dünyada insan kaynağını iyi eğiten, bilgiyi kullanarak, bilgiye yaslanarak, bilime yaslanarak mesafe alan ülkelere, coğrafyalara baktığımızda dünyanın gidişatına etki eden, söz sahibi olan ülkeler haline geldiklerini görürsünüz” dedi.

İlhan içen  haber arası

Fuarın en sevindirici tarafının ilkokuldan yüksek okula kadar eğitim gören öğrencilere hitap etmesi olduğunu kaydeden eski Bakan Sadullah Ergin, “Ülkemizin gelişim sürecinde bir mesafe kat etmek istiyorsak, kitabı, okumayı ve bilime ehemmiyet vermeyi sağlamak zorundayız. İçerisinde bulunduğum şu mekan benim Malatya ziyaretime damgasını vuran, içimde tatlı bir esinti oluşturan, bir mekan haline gelmiş. Memleketime gider gitmez aynı organizasyonun kendi ilimde ve diğer nefesimin yettiği her yerde açılması için gayret sarf edeceğim” şeklinde konuştu.