BİRÇOK DİZİ VE FİLME KOSTÜM MALATYA'DAN GİDİYOR

Malatya Haber Girişi : 14 Aralık 2016 21:27
 BİRÇOK DİZİ VE FİLME KOSTÜM  MALATYA'DAN GİDİYOR
MALATYA HABER - MALATYA'N

 Kullanılmış ev eşyaları ve elbiselerin satıldığı Eski Tellal Pazarından filmlerde kullanılmak için sanatçılara elbiseler gönderiliyor.
Malatya’da halk arasında Eski Tellal Pazarı olarak bilinen, kullanılmış ev eşyaları ve giyilmiş elbiselerin satıldığı pazarda film setlerinde kullanılmak üzere kostüm satışı ve kiralaması yapılıyor. Tanınmış sanatçılar tarafından giyilen kostümleri biriktirerek, film setlerinde kullanılması için satışını yapan Abdullah Karakaya, Türk film sektöründeki birçok dizi ve filme kostüm verdiğini ifade etti.

“Burada sanatçılara kullanmaları için elbise satışı ve kiralamada yapıyorum”
Eski Tellal Pazarında çeyrek asırdır esnaflık yaptığını ve sanatçılara kostüm sattığını söyleyen Abdullah Karakaya, “Yıllardır bu işi yapıyorum. Tabi insanların aklında Eski Tellal Pazarı denildiğinde iyi bir intiba oluşmuyor. Sanki burada esnafın tamamı eskicilik yapıyor gibi düşünülüyor. Biz burada çok kıymetli ev eşyaları ve hiçbir yerde bulunmayan elbiseleri de satıyoruz. İşlerimiz eskisi gibi olmasa da müşterilerimiz bizden vazgeçemiyor. Söylediğim gibi burada çok nadide parçalar var. Hatta antika değeri taşıyan ev eşyaları da elimizde bulunmaktadır. Bu eşyaları meraklılarına satıyoruz. Burada hem fiyatlar hem de kalite çok iyi. Ben yıllardır burada sanatçılara kullanmaları için elbise satışı ve kiralamada yapıyorum” dedi.

“Birçok kostümü ben gönderdim”
Karakaya, film sektöründeki birçok yapıma kostüm sattığını ya da kiraladığını da ifade ederek, “Ekim ayının başıyla birlikte film sektöründeki hareketlilikte artıyor. Sezonun başlamasının ardından bana da talepler gelmeye başladı. Elimdeki elbiseler çok özel parçalar gerçekten. Filmlerde izlediğiniz birçok kostüm benim elimden geçti. Tabi o elbiseler de bana dostluklarım ve ilişkilerim sayesinde ulaştı. Bugün ekranlarda yayınlanan filmlerde oyuncuların giydiği birçok kostümü ben gönderdim. Dumanlı Yol ve Aşkın’a Eşkıya gibi bazı filmlerde de rol aldım” diye konuştu.

“Özellikle dönem filmlerinde kullanılan kostümler var”
Elinde özellikle dönem filmlerinde kullanılan kostümlerin bulunduğunu kaydeden Karakaya, “Elimde özellikle dönem filmlerinde kullanılan kostümler var. Mesela kadınların giydiği sultan kostümleri, ağa eşi kostümleri, yine padişah ve vezir kostümleri var. Tabi eski İspanyol paça pantolonlar, eski kadın mantoları da yine film yönetmenleri tarafından sıkça tercih ediliyor” şeklinde konuştu.

Sanal Instagram haber içi