casino siteleri

"BİRİZ, BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ"

Özel Haber Haber Girişi : 24 Şubat 2015 03:28
MALATYASANALHABER.COM MİL
Ak Parti Malatya Milletvekili A. Adayı Ramazan Karaca ile siyaset, Malatya, Türkiye ve Dünya gündemi üzerinde konuştuk:
 
-VAKTİNİZİ ÇOK ALMADAN KISA KISA SORULAR SORACAĞIZ. SİZ DE SORULARI KISACA CEVAPLARSANIZ MEMNUN OLURUZ. RAMAZAN KARACA KİMDİR?
 
1962 yılında Kâhta (Sincik) ilçesinde doğdum. 1982 yılında Adıyaman İmam-Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra, Aynı yıl Malatya Müftülüğü emrinde İmam-Hatip olarak devlet memurluğu görevine başladım. 1986 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldum ve 1988 yılında naklen Malatya İl Özel İdare Müdürlüğü’ne geçti ve muhasebe kontrol şefi olarak atamam gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığınca yapılan yarışma sınavlarını kazanarak 1990 yılında Kontrolör olarak atandım.
13.12.1996–26.10.1998 tarihleri arasında TBMM’de (Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde) milletvekili danışmanı olarak görev yaptım. 2009 yılında Başkontrolör kadrosuna atandım. 20.05.2011-24.01.2013 tarihleri arasında geçici görevle Başbakanlık’ da çalıştım. 2013 yılında İçişleri Bakanı onayı ile Kontrolörler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildim. Halen bu görev ile birlikte İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörleri Derneği Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmekteyim.
 
-RAMAZAN KARACA SİYASETE NEDEN GİRMEK İSTİYOR DİYE BİR SORU SORARSAK NE CEVAP ALIRIZ?
 
Siyaset hizmet etme aracıdır. Çözüm bulma sanatıdır. Malatya’mızda gerekli inceleme ve araştırmalarda bulunarak ve istişare ettiğim dost ve yakınlarımın da onayını alarak; birikimlerimi siyasette taşımak, Ülkeme ve Halkıma hizmet sunmak için siyasete giriyorum. Ayrıca, Yeni Türkiye yolunda, 2023 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla yürüyen Dünya Lideri Sayın Cumhurbaşkanımıza, Partimize ve Sayın Başbakanımıza, yeni Anayasanın yapılması ve Başkanlık sistemine geçilmesi konusunda katkı sağlamak istiyorum. En önemlisi de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin 78 milyon yurttaşımızın kardeşliği, birlik ve bütünlüğü için yürüttüğü Çözüm Sürecine katkı sağlamak için siyasete girme kararı aldım.  Siyasetin merkezinde milletin yoluna taş koyanlar değil, Milletin yoluna baş koyanlar var.
 
-MALATYA İÇİN BAHSEDECEK BİR PROJENİZ VAR MI?
 
Öncelikle şunu belirtmek gerekir diye düşünüyorum, belediye başkanlığına aday olmuyorum milletvekilliğine aday oluyorum. Çok görüyorum A. adayları bir sürü proje sayıyor. Milletvekillerin görevi projelerin yürütülmesinde üstleneceği pozisyondur. "Ben" demeden, "biz" demeyi öğrendiğimizde, ekip olarak çalışmayı başardığımızda üstesinden gelemeyeceğimiz hiç birşey yoktur.
Bakın ben siyasette tecrübesiz biri değilim. Refah partisinden bu yana bir çok milletvekiline danışmanlık yaptım. Sorun olduğunda neden ve sonucunu derhal analiz edecek tecrübeler edindim. Soruna nasıl bir çözüm getireceğimiz konusunda siyaseten de teknik olarak da bir birikime sahibim. Onun için Malatya ile ilgili diyebilirim ki, Malatya’mızın kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacak projeleri takip ederek sonuçlandırmak ve yeni projeleri hayata geçirmek için gerekli tüm çabalarımı sarf etmekten kaçınmayacağım. Partimizin Malatya’daki bütünlüğünü muhafaza etmek ve gücüne güç katmak amacımdır. 2011 yılı milletvekili genel seçimlerinde %68 olan Partimizin Malatya’daki oy oranın’ %70'in üzerine çıkarmak hedefimdir.
Malatya pilot bir il, gücünü göstermesi gerekir.
 
-NEDEN BAŞKA BİR PARTİ DEĞİL DE AK PARTİ?
 
kurulduğu tarihten bu güne kadar bulunduğum her ortamda AK Parti’ye gereken hizmetlerde bulundum. Ak Parti iktidarının 12 yıldır sürdürdüğü hukukun üstünlüğü, milli irade üzerindeki vesayetin kaldırılması ve ileri demokrasi mücadelesi herkesin malumudur. 2023 ve 2071 sadece sloganik cümleler değil. Bu tarihler altı doldurulmuş hedeflerin gerçekleşme tarihidir. Halkın özlemi olan bir parti'ye gönül vermek zannımca en doğru olandır. Ak Parti, söylemleri ve eylemleri bir olan bir partidir. Ak Partinin söylemlerinin ayakları yere basıyor. gönlümüze değiyor.
 
-DİLERSENİZ GÜNDEMLE İLGİLİ BİR SORUYLA BİTİRELİM RÖPORTAJIMIZI. ŞAH FIRAT OPERASYONU VE SURİYE HAKKINDA NELER DERSİNİZ.
 
Türkiye'nin birlik bütünlüğü önemli olduğu gibi komşularıyla olan ilişkisi de önemlidir. Suriye'de malesef diktatör ve mezhepçi bir rejim var. Söylemlerimizi dikkate almadıkları için bugün bu hale geldiler. Orada rejimin de beslediği bir çok örgütçükler türemeye başladı. IŞİD de bunlardan biri. Suriye içinde topraklarımızın bulunduğu bir ülke. Süleyman Şah türbesi. Uzun süredir tehdit altında. Türbe buraya da başka bir yerden nakledilmişti. Ceber kalesinden. Biz öncelikle bu tehditlere pabuç bırakmayız fakat türbenin bir provokasyona alet olmasına da izin vermeyiz. Bunun için Türkiye çok muhteşem bir operasyonla türbede bulunan naaşları ve değerli emanetleri daha güvenli bir yere taşımak üzere yurda getirdi. Bu bir başarıdır ve Ülkemizin operasyonel gücünü gösteren en önemli örnektir. Sonuçta Türkiye Suriye içinde istediği yere türbeyi taşıyacaktır.
 
-ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. SON OLARAK MESAJINIZ VARSA ALABİLİRİZ?
 
Ben size çok teşekkür ederim. Sizleri bu kutsal görevinizden ötürü kutluyorum. Çünkü siz toplumun aynalarısınız. Doğru ve tarafsızca yayınınız her zaman kabul görür. Son olarak diyorumki; ‘BIRİZ. BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”