"Bitirim Zeki"nin ismi meydanda yaşatılacak

Bölge Haber Girişi : 15 Aralık 2017 16:01
Bir dönem Yeşilçam'ın
Bir dönem Yeşilçam’ın tanınmış sanatçılarıyla kamera karşısına geçen 90 santimetre boyundaki "Bitirim Zeki" lakaplı Zeki Keskin’in adı, büfesinin karşısındaki meydana verildi.

Yeşilçam’da "Fabrikanın Gülü", "Karayılan", "Kasımpaşalı Recep" ve "Ana Beni Eversene" gibi filmlerde Yılmaz Güney, Nuri Sesigüzel, Ahmet Mekin ve Muhterem Nur ile kamera karşısına geçen, doğuştan boyu kısa olan 73 yaşındaki Zeki Keskin, 51 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından kendisine verilen iki metrekarelik büfede yaşam mücadelesini sürdürüyor. İki metrekarelik büfesini yatak odası ve mutfak olarak da kullanan Keskin’in adı, Sivas Belediye Meclisi’nde alınan kararla yaşadığı büfenin karşısındaki meydana verildi. "Bitirim Zeki"nin isminin verildiği meydanda tören düzenlendi. Belediye Başkanı Sami Aydın, törende yaptığı konuşmada belediyeciliğin alt yapı üst yapı gibi birçok hizmeti kapsayan bir görevi olduğunu söyleyerek, "Bununla beraber şehrinizde bütünleşmiş önemli şahsiyetlerin önemli figürlerin de sahiplenilmesi gereken onlara sahip çıkılması gereken bir görev. Zeki ağabeyimiz geçmişte bir kaza neticesinde engelli duruma düştü. 73 yaşında ama delikanlı gibi görüntüsü maşallah. Biz de Sivas’ımızla böyle simgeleşen bu değerli kardeşimizi Sivas için bir zenginlik olarak görüyoruz. Kendisini onure etmek adına kendisinin isminin burada yaşatılması adına bu bölgedeki komşuları bütün esnaflarımız bizden talepte bulundular. Dediler ki belediye olarak önce Zeki ağabeyimizin yaşadığı hemen yan tarafta bir büfesi var. Buranın ’yalıtımını yapın’ dediler. Geçen sene onları yaptık. Zeki ağabeyimizi üşümekten kurtardık. Daha sonra da bir sokak veya bu bölgede bir yere ’Bitirim Zeki’ isminin verilmesini talep ettiler. Biz de geçen sene düzenlemiş olduğumuz böyle kendi ismiyle boyuyla bütünleşecek güzel bir meydan ortaya çıktı" dedi.

Bitirim Zeki ise meydana ismini verenlere teşekkür ederek çok mutlu olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından "Bitirim Zeki" yazan plaka meydanda belirlenen yere çakıldı. Keskin’e üzerinde kendi fotoğrafı bulunan rölyef hediye edildi.