casino siteleri

Bölgesel İncelmede Lipoliz Farkını Yaşayın

Sağlık Haber Girişi : 20 Ekim 2021 09:56
Bölgesel İncelmede Lipoliz Farkını Yaşayın

Günümüzde pek çok kişi farklı nedenlere bağlı olarak vücudunda meydana gelen değişimler yaşamaktadır. Bunlar genelde kişinin görünümünden memnun olmamasına ve daha iyi bir görünüme sahip olmasını sağlayacak medikal estetik prosedürleri tercih etmesine yol açmaktadır. Bu amaçla sık tercih edilen medikal estetik prosedürlerin başında botox gelmektedir. Kadıköy botox taleplerinin en fazla olduğu ilçelerden biridir. Uzman Dr. Şafak Göktaş alanında sahip olduğu deneyim ve uzmanlık ile botox talebi ile kendisine başvuran hastalarının istedikleri görünüme kavuşmasında önemli bir rol üstlenmektedir. Bunun yanı sıra lipoliz İstanbul ve diğer illerimizde giderek popüler hale gelen bir prosedür olup Uzman Dr. Şafak Göktaş bölgesel incelmenin en etkili yöntemlerinden biri olan lipoliz konusunda da müşterilerine hizmet vermektedir.

YouTube Haber arası

Lipoliz son yıllarda ülkemizde olduğu gibi Avrupa’da ve ABD’de de yoğun talep gören prosedürlerden biri olma özelliğine sahiptir. Bazı kişiler ideal kilolarında ya da ideal kilolarına yakın olsalar da vücutlarının belirli bölgelerinde düzenli diyete ve spora direnç gösteren inatçı yağ birikintileri oluşabilmektedir. Bunun nedeni insan vücudunda bazı bölgelerin yağ depolanması için çok daha elverişli olmasıdır. Düzenli bir beslenme ve düzenli egzersiz ile vücut dokularındaki yağlar eritilebiliyor olsa da inatçı yağ birikimlerinin yol açtığı bölgesel fazlalıklardan kurtulmak çok zor olabilmektedir. Kadınların yapısal özellikleri gereği yağ birikimleri genellikle kalça, bacak, karın ve belin yan taraflarında toplanmaktadır. Erkeklerdeki yağ birikimi ise çoğunlukla karın ve bel bölgesinde görülmektedir. Lipoliz en popüler bölgesel incelme yöntemlerinden biri olarak ameliyata gerek duyulmadan bölgesel yağların vücuttan uzaklaştırılmasına imkan vermektedir.

Lipoliz Nedir? Nasıl Uygulanır?

Diyete ve spora dirençli bölgesel yağlanmaların doğal yollarla vücuttan uzaklaştırılması için uygulanan lipoliz yönteminde PPC adı verilen bir madde deri altına enjekte edilir. PPC denilen madde soya fasulyesinden elde edilmektedir. Normalde PPC insan vücudunda bulunan ve yağ metabolizmasında önemli rol oynayan bir madde olma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda tıbbın farklı alanlarında etken madde olarak kullanılır. PPC’nin etkisi adiposit adı verilen yağ hücresinin içinde bulunan katı yağın çözünmesini sağlamasıdır. Bu sayede katı yağın çok daha kolay metabolize edilebileceği akışkan yağlı-su solüsyonuna dönüşmesi, yağ hücrelerinin parçalanması ve vücuttan kolayca uzaklaştırılması sağlanır. Uzaklaştırılan ve metabolize edilen yağlar vücudun doğal lenfatik sistemi kullanılarak dışarı atılmaktadır. Yağlar doğal bir şekilde vücuttan dışarı atıldığı için bölgede sarkma ve gevşeme sorunları minimum düzeyde yaşanmaktadır.

Lipoliz Yöntemi Ne İşe Yarar?

Lipoliz prosedürü; yağlanmaya bağlı olarak meydana gelen şekil bozukluklarının, lipom ve göz çevresindeki yağların giderilmesi, selülit ve jinekomasti tedavisi, göz altı torbalarının, amacına yönelik olarak uygulanabilir.

Tüm bunlara ek olarak cerrahi prosedürle yağlar çekildikten sonra ortaya şekil bozukluklarının çıkması durumunda da lipoliz prosedürünün uygulanması gündeme gelebilir. Özellikle selülitten kaynaklanan portakal kabuğu görünümünün ortadan kaldırılması için lipoliz etkili bir yöntem olabilmektedir. Erkeklerde ise sırt bölgelerinde meydana gelen yağ birikintisi lipoliz yöntemi kullanılarak tedavi edilebilmektedir.

Lipoliz prosedürünün kaç seans uygulanacağı kişinin yaşına, kilosuna ve uygulama bölgesindeki yağ miktarına göre kişi özelinde belirlenmektedir. Bununla birlikte sorunlu bölgelere en az 2 ile 4 seans lipoliz uygulaması yapılması tercih edilmektedir.

Lipoliz Nasıl Uygulanır?

Lipoliz prosedürü kapsamında uygulama bölgesine 10-13 mm’lik çok ince uçlara sahip enjektörlerle PPC maddesi enjekte edilir. Enjeksiyon yapılmadan önce uygulama bölgesine soğutucu  sprey kullanılır. Bu sayede uygulama sırasında hasta acıyı ve ağrıyı mümkün olan en az seviyede hisseder. PPC maddesinin enjeksiyonu tamamlandıktan sonra kızarıklık, morluk, kaşıntı ve hafif yanma hissi görülmesi olasıdır. Uygulama bölgesinde geçici bir ödem oluşması da söz konusu olabilir. Bu tür şikayetler genellikle 24-48 saat içerisinde kendiliğinden düzelir.

Lipoliz prosedürü uygulandıktan sonra hastalar günlük yaşamlarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Bu prosedür esnasında yağlar karaciğer yoluyla parçalandığından dolayı lipoliz seanslarının gerçekleştiği süre boyunca alkol alımından uzak durulmalıdır. Lipoliz tedavisini baskılayıcı özellikleri nedeniyle aspirin ve ağrı kesici ilaçlar da kullanılmamalıdır. Güneş banyosu ve solaryum da lipoliz tedavisi sırasında hastalara önerilmez.

Lipoliz prosedüründen en etkili sonuçların alınabilmesi için hasta dengeli ve sağlıklı bir diyet programı uygulamalıdır. Bu süreçte her gün en az bir saat süreyle tempolu yürüyüş yapılması önerilmektedir. Bu sayede lipoliz seansının etkisiyle parçalanan yağlar çok daha kolay bir şekilde yakılabilmeke ve vücut tarafından enerji kaynağı olarak kullanılabilmektedir.

Lipoliz Kimlere Uygulanamaz?

Lipoliz prosedürünün bir kilo verme yöntemi olmadığı kesinlikle unutulmamalıdır. Lipoliz diyete ve egzersize dirençli bölgesel yağ fazlalıklarının giderilmesini sağlayan bir bölgesel incelme yöntemidir. Lipoliz;

•         Obezitesi olan,

•         Gebelik ya da emzirme sürecinde bulunan,

•         18 yaş altı,

•         Kanser hastalığı, şeker hastalığı, ilaç alerjisi, karaciğer ve böbrek hastalığı olan,

•         Mevcut bir enfeksiyon geçiren kişilere uygulanamaz.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.