casino siteleri

Böyle Malatya kalkınmaz

Siyaset Haber Girişi : 23 Mayıs 2022 22:38
Böyle Malatya kalkınmaz
Böyle Malatya kalkınmaz


Yeniden Refah Partisi’nden taşeron işçilere destek
Yıldırım’dan, Temmuz’da yapılacak toplu sözleşme öncesi belediyelere uyarı

Deprem konutları


“Ey Ömer'in adaletini anlatan belediyeler”

 

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Malatya’daki belediyelerde çalışan KHK’lı personelin maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini söyleyerek, “Aynı işi yapan kadrolu mühendisin maaşı ile taşeron maaşı arasında yüzde 250 fark, tekniker arasında yüzde 225 fark, memur arasında yüzde 200 fark var. 657 sayılı kanuna tabi memurun sahibi devlet de 696 sayılı KHK personelinin sahibi kim? Soruyoruz! Bu mu sizin adaletiniz? Böyle adalet olmaz” dedi.
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri başta olmak üzere belediyelerin şirketlerindeki KHK’lı personellerin maaşlarının azlığına dikkat çekerek Temmuz’da yapılacak toplu iş sözleşmesinde bu durumun göz önüne getirilmesini istedi.
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak belediyelerdeki toplu iş sözleşmelerinin en yakından takipçisi olacaklarını ifade eden Yıldırım, “Herşeyin başı adaletle başlar. Zor olacak ama sizlerden Erbakan’ca bir duruş bekliyoruz. İşçiye, memura, emekliye her ne şart olursa olsun hak ettiğini veren Erbakan duruşu bekliyoruz. Yeri geldiğinde dillerinizde pelesenk ettiğiniz Cennet mekan Erbakan hocamızın belediye yönetimindeki tecrübelerinden biraz ders almış olsaydınız bugün belediye personeliniz böyle ezilmezdi. Tekrar ifade ediyoruz yakinen takipçisi olacağız bu konunun. Eğer hak ediş verilmez ise elimizdeki argümanlarla ileride halka hesap vermek zorunda olacaksınız. Belediyelere önemle duyurulur” ifadelerine yer verdi.

 

Memurun sahibi devlet de, taşeronun sahibi kim? 

 

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, başta Malatya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerinde çalışan eski adı ile taşeron yeni adı ile 696 KHK personelinin zor şartlar, ağır mesailer ve düşük maaşlar altında çalıştığını ifade ederek işçilerin hakkını savundu. 


Türkiye’nin ekonomik kötü gidişatla mücadele ettiğini ve artık her evden, her mahalleden “Geçinemiyoruz” seslerinin yükseldiğini dile getiren Yıldırım, “Bu insanlar sadece sanayideki, tarımdaki, özel sektörde ki insanlar değil bir de belediyelerde çalışan taşeronlar var. Koskoca illerin, ilçelerin bütün işlerini yapanlar maaş konusunda belediye başkanları tarafından maalesef enflasyona kurban ediliyor. İşçiler adeta enflasyon altında eziliyor. Ekonomik krizin vermiş olduğu tahribat yetmezmiş gibi bir de belediyeler taşeron işçilerine enflasyon zammını maaşlarına yansıtmadığı gibi enflasyonun üzerinde de bir rakam eklemiyor.” dedi.


Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri’nde önümüzdeki günlerde yapılacak olan toplu iş sözleşmelerinde çalışanlarına enflasyonun altında zam verileceğinin kamuoyunda konuşulduğunu da ifade eden Yıldırım, “Sadece belediyelerde çalışan taşeron arkadaşlar değil belediyelerin şirketlerinde çalışan arkadaşlarımızın da durumu aynı. Eğer böyle bir şey yapılırsa bu tek kelimeyle zulümdür. Gereksiz yığınla harcama yapan belediyeler işçinin emekçinin hakkı gelince mi akıllarına tasarruf etmek geliyor? Festivallerden, şölen ve şenliklerden kısılması gereken paralar belediye personelinin maaşından mi kesilecek? Hani sizler değil miydiniz bir birinize sahip çıkanlar? Ne oldu şimdi sizlere? Malatya'nın baronları seçim zamanı size çalışınca değerli de bu emekçi kardeşlerimiz size ve memleketimize çalışınca kötü mü?” şeklinde konuştu.


Pandemi sürecinde de kısmı çalışma adı altında mağdur edilen işçilerin bu sefer de toplu iş sözleşmesi adı altında enflasyona kurban edildiğini dile getiren Yıldırım, “Yaz aylarının ortasında toplu iş sözleşmesi olmaz, maaş artışı olmaz, maaş artışı asgari ücret referans alınarak ve üzerine ekleme yapılarak yılbaşında olur. Personeli enflasyona ezdirmemiş olursunuz.” dedi. 
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde memura günlük 30 TL net yemek ücreti ödenirken, taşerona ise brüt olarak 15 TL ödendiğinin de dikkatini çeken Yıldırım, yine memurun otobüse ücretsiz binerken, işçiye ise günlük otobüs ücretinin 3.5 TL’sinin verildiğini belirtti. 2020 yılında asgari ücrete yüzde 21 zam verilirken taşerona yüzde 13 zam verildiğini belirten Yıldırım, yine 2021 yılında asgari ücrete yüzde 50 zam verilirken taşerona da 17 zam verildiğini kaydetti. Bu süreçte taşeron işçisine verilen yüzde 41 zammın asgari ücret karşısında eritildiğini kaydeden Yıldırım, “Şuan yüzde 41 zam verseniz dahi 2 yıllık açığı kapatırsınız. Siz bu personele enflasyonu da göz önünde bulundurarak en az yüzde 75 zam vermeniz lazım. Tabi yılbaşında yine ezdirmemek şartıyla. Kurumda mezuniyet durumuna bakılmamakta, çalışma yılına bakılmamakta, yaptığı işin niteliğine bakılmamakta, mühendisler ve referanslılar dışında herkes aynı maaşı almakta. 30 yıllık personel ile 30 günlük personelin aynı maaşın almasının adil olmadığı gibi, ilkokul mezunu ile üniversite mezunun aynı maaşı alması da, ofiste çalışan ile sahada çalışanın da aynı maaşı alması adil değildir”

 

657 Sayılı Kanuna Tabi Memurun Sahibi Devlet de 696 Sayılı KHK Personelinin Sahibi Kim? 

 

Belediyelerde aynı işi yapan personellerin arasında maaş uçurumu olduğuna da dikkat çeken Yıldırım, “Kadrolu mühendisin maaşı ile taşeron maaşı arasında yüzde 250 fark, tekniker arasında yüzde 225 fark, memur arasında yüzde 200 fark var. 657 sayılı kanuna tabi memurun sahibi devlet de 696 sayılı KHK personelinin sahibi kim? Soruyoruz! Bu mu sizin adaletiniz? Böyle adalet olmaz. Böyle Malatya kalkınmaz. Tabi büyükşehir belediyesindeki durum bu şekilde.” diye konuştu.

YouTube Haber arası

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hasan 26 Mayıs 2022 22:23

    Helal olsun. Sonunda doğruları söyleyen bir vatan evladı çıktı

  • Malatyalı Selim 25 Mayıs 2022 18:24

    Yani yıl olmuş 2022 ak Parti'nin 20 yıllık iktidarında insanlar Yasa Erbakan bir sen varsın zaten diyorsa vallahi Erbakan hoca cennetliktir billahi cennetliktir. Onun yolundan gidenler de vallahi adamdır billahi adamdır. Ben kendim ve ailem yıllarca mücadele ettiğimiz sırf reis ve emaneti ak parti için mücadele ettiğimiz ama sonunda da haksızlığa uğradığımız bu süreçte eğer seçimlerde aile bireylerim yaklaşık oy kullanan 250 kişi eğer Yeniden Refah Partisini desteklemez isek ellerimiz kirilsin yediğimiz lokma haram olsun. Eğer Bilal Yıldırım ve ekibini Malatya'nın başına getiremezsek bu da Malatya'ya ayıp olsun yazıklar olsun. Göreve geldiğinden beri ihsan kocadan Enver kiraz dan beklediğimiz emekçilerin haklarını hep refah partisi savundu. Neymiş efendim reisi yalnız birkmakmis. Hadi oradan artık hadi oradan. Allah razı olsun Allah razı olsun Allah razı olsun..

  • Yasemin 25 Mayıs 2022 09:14

    Yazık bir belediye başkanı ne ister Kendi personelinden anlamış değilim, sürekli personel ile ilgili haberler okuyoruz, Selahattin Gürkan Malatya ya iyi isler yapar dedik geldiğinden bugüne hic bir proje yapmadı yollar rezalet halde personel perişan halde resmen yanıldık !! Reklama şatafata gelince bonkörlukten ödün vermiyorlar, madem personele bukadar çektiriyor personel şikayetçi o personelde sandıkda gereğini yapar diye düşünüyorum umarım yanilmam... !

  • Samet sancak 24 Mayıs 2022 22:18

    Öncelikle Bilal başkandan Allah razı olsun. Kaç yıldır kendi kendimize; derdimizi kimlere anlatalım, kim görecek duyacak bu mağduriyetimizi! diye düşünüp dururduk. Allah’a şükürler olsun ki belediyelerdeki bu sıkıntıları gözardı etmemiş bir yiğit varmış. Malatya da muhalefet CHP büyük şehir konusunda üç maymunu oynuyor. Selahattin başkanı yakınen tanıyan herkes CHPnin neden bu tutumu takındığını gayet iyi biliyor. Ak partimiz desen zaten kendi adayımız. Hal böyle olunca büyükşehirde Selahattin Başkan canının istediği gibi at koşturuyor. Ak partili vekillerimiz desen ( il başkanı da dahil) yükünü almış hiçbir şey umurlarında değil! Ak partimizin yöneticilerinin bu umursamaz tavırları partiye çok ağır bedeller ödetecek maalesef. Olan partiye olacak! Şu an realist rakamlarla aldığımız maaşı hesaplayacak olsak: yemek ve yol ücretini düştüğümüz zaman kalan ücret 3400tl! Yeminle en son ne zaman öğlen yemeği yediğimi hatırlamıyorum! Çocuklarımın ( mama, bez vs) ihtiyaçlarını karşılayabilmem için her gün 10 km yol yürüyerek işe gidiyorum. Bilal başkanın bu konuyu gündeme getirmesi inşallah gerekli yerlere ulaşır da bu haksızlık son bulur. Tekrardan kendilerine duyarlılığından ötürü teşekkür ederiz.

  • Huseyin 24 Mayıs 2022 18:57

    Selahattin geldiği günden bu yana vukaatı bitmedi ne çekti bu millet ya, reklam yapmaktan başka bir icraati yok

  • Cemile 24 Mayıs 2022 18:52

    Adam geldiği günden beri tam bir fiyasko çıktı yazık degilmi o insanlara çoluk çocuğa bakiyor millet

  • ali 24 Mayıs 2022 17:26

    taşeronu kadroya geçirdinmi iş yaptirabulirmisin. bir süru üniversite mezunu işsiz.kpss de 90 almış atanamiyo. sinavsuz getirip işe yerlestiler birde kadro verip yatiracan.kamuya dolduruldu bir sürü is yapmayan vasifsuz adam. tarimda çalisacak adam bulamiyon.herşeyi yurt dışında al.rezil ol.

  • Göktürk 24 Mayıs 2022 16:03

    Ya evinize elmek götüremiyoruz %70 eflayon farkını inşallah veririler yok sa 4253 tl ye kim ne yapar rabbin duy BU sessiz feryadımıźı başkanım kamo oyunda dillendirin bunu teşekkür ederim

  • Ahmet 24 Mayıs 2022 08:10

    Başkanım gerçekten güzel bir konuya değinmişsiniz teşekkürler insanları horgormek üstten bakmakla insanlar ve yöneticiler bir yere gelemez helbette ilahi adalet tecelli edecek kim ne zulüm haksızlık yapmışsa mutlaka bu dünyadan görmeden gitmeyecek mahkeme kadıya mülk değil önemli olan arkanızdan hoş bir seda bırakmak adaletli olmak daha doğrusu adil olmak insanın en önemli faziletlerinden biridir yaklaşık Türkiye geneli beş yüzbin taşeron var ne çoğu mağdur işin ilginç tarafı bu partiye oy vermiş gönül vermiş ki insanların özellikle ak partili olan belediyelerde daha çok insanlar mağdur ediliyor diğer partili belediyelerde böyle durum çok az rastlanıyor işin ilginç tarafı partiden hiç ses çıkmıyor herkes kendi çıkarları için koşuyor insan ve emekçinin hakkını vermiyor gerçekten belediye çalışanları mağdur evine ekmek götüremiyor çoğu kirada ve kredi kartıyla evi çevirmeye çalışıyor bir çoğuda icralık oluyor maalesef sendikada hiçbir sorun çözmüyor sadece kendi çıkarlarını gözetiyor grev olsun basın duyurusu olsun hiçbir tepki yok körler sağırlar misali bugün malayada özel sektörde dahil olmak üzere en aş maaşı alan Malatya belediyesi lütfen bunu herkes bilsin taşeronların hiçbir hakkı yok sözde kadro var bir şirketten alıp diğerine devir ettiler durum gerçekten vahim belediye çalışanları işe yürüyerek gidiyor öğle yemeklerini işçiler artık yiyemiyor ya evden kumanya ya da akşama kadar aç geziyorlar kendi makam mevkisinde reklamından tasarruf etmeyip işçilerin maaşından kesip davranmak ne kadar adil olunur

  • Yusuf ASLAN 24 Mayıs 2022 02:00

    Bilal Başkan Allah senden razı olsun Yeminle evimizi geçinderemiyoruz aldığımız maaş yemek ve yol parasını çıkınca 3500 TL’ye denk geliyor Selahattin Başkan personel fazla dedi ilk geldiği günde şu anda günde en az 10 tane personel işe alıyor ve bu personellerin geldiği arabalara güç yetmez şu anda biz evimizi geçinderemezken ve sürekli Selahattin başkanın işten atma tehdidi ile karşı karşılayayken işe aldığı personellerin servetine güç yetmez adalet seçim zamanı olacak seçim zamanı gelince bu yaşadığımızı sıkımtıların cevabını sandıkta vereceğiz bilal Başkan Allah sizden tekrardan razı olsun