casino siteleri

Bu işte bir yanlışlık yok mu?

Özel Haber Haber Girişi : 12 Temmuz 2021 22:23
Bu işte bir yanlışlık yok mu?
Mert Başkan Bari sen yapma Bu işte bir yanlışlık yok mu?


Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım 2020'de Meclis toplantılarının son birleşimi Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 tahmini bütçesi görüşülmüş ve Bütçe yaklaşık 995 milyon TL olarak öngörülmüştü.

Deprem konutları

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindeki heyet MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından altyapısı tamamlanan Orduzu Mahallesindeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.


Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert'in yaptığı açıklama şaşkınlık yarattı.
Başkan Mert, günlük 1 Milyon 300 Bin TL sadece bitüm anlamında giderimiz var. Diğer giderlerle birlikte günlük 2 milyon TL gibi günlük harcamamız var açıklamasında bulundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan bütçeye göre 2021 tahmini bütçe de Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığının  122 milyon 814 bin lira olarak açıklanmıştı.


Baskan Mert'in hesabına göre aylık 60 milyon TL  giderle yıllık 720 milyon TL sadece Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına ayrılması gerekiyor ki bu da tüm bütçenin yüzde 75'i değerinde. Vatandaşlar Başkan Mert'e "bu işte bir yanlışlık var abartmayı seviyoruz da bu kadarı da çok değil mi?" şeklinde itiraz ederek hesap yanlışına dikkat çekti.

 

YouTube Haber arası

Yol ve Altyapı Dairesi olarak Malatya’da ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, “ Daire başkanlığımız olarak Sayın Başkanımızın bizlere iki yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesine ait asfaltsız yol kalmayacak söylemiyle birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sadece Orduzu bölgesinde değil Şişman bölgesinden başlayarak, Pelitli, Bulgurlu ve Battalgazi’nin hemen hemen her yerinde yollarımızı kazıyarak asfalt çalışmalarımızı yapıyoruz. Orduzu mahallemizde ana arterleri inşallah Kurban Bayramına yetiştirmeye çalışacağız. Bütün ilçelerimizde şantiyelerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Sayın Başkanımıza bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Malatya’da ciddi yatırımlar yapıyoruz. Şuanda günlük 1 Milyon 300 Bin TL sadece bitüm anlamında giderimiz var. Diğer giderlerle birlikte günlük 2 milyon TL gibi günlük harcamamız var. Bu konuda Sayın Başkanımızın bizlere verdiği destekler çok büyük, bu desteklerinden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yaşar Zeki Elbistanlı 26 Temmuz 2021 17:29

    Mehmet Mertin malum yol arkadaşları teknik terime kadar yazmış çizmiş. Bu agregalı magregalı alngirli işleri bunlar eyi bilir. Bunları da bilen bilir. Belediyenin hepsi bilir. Hatta Selahattin Bey bile bilir. Malum çıkar işleri .Ne dersin. Kimi konuşur, kimi susar, kimi kullanır, kimi kullandırır. Herkes biribirini eyi bilir. Buraya yorum yazmakla ne eyi olunur ne kötü olunur. Halep orda ise arşın burada. Ama hiç bir mazlumun ahı hiç kimseye kalmaz. Eden bulur.

  • Mehmet Tekin 13 Temmuz 2021 18:17

    Hayatının 25 yılını yol asfalt işinde başarıdan başarıya tasimiş yaptığı yatırım ve hizmetleri günü kurtarmak için değil en az 20 yıl sonrasını düşünürek her projesini uygulamış bir başkanın değil harcanan parayı yaptığı yola ne kadar bitüm agrega gitmiş isterseniz onun hesabını sorsaydiniz sizi suphesiz mahcup ederdi.

  • Sami Yıldırım 13 Temmuz 2021 12:43

    Büyükşehir Belediyesi'nin tek çalışan birimi olan yol asfalt Daire Başkanlığı bu birimi de karalamak için Herkes elinden geleni yapıyor yazın asfalt kışın karla mücadelede durmadan çalışan bizlerin aldığımız maaş helal diye düşünüyorum bu bütçe bize az bile.

  • İşler Güçler 13 Temmuz 2021 11:52

    Gazetecilik, haberleri dürüst, etik ve tarafsız bir şekilde araştırma, belgeleme, yazma ve sunma değil midir? Şimdi bu haberde sezonda 4-5 ay boyunca aktif olarak çalışma yapılan asfalt işlerini 360 gün üzerinden hesaplamak ve hesap yaparken kaç sahada bu insanlar çalışıyor ve günlük ne kadar bitüm alındığı hakkında bilgi edinilmeden habercilik yapmak doğru mudur?

  • Akdemir 13 Temmuz 2021 10:43

    Asfalt işlerinden anlayan bilir bitüm fiyatları borsa gibidir. sene başında tonu 2000 tl nin altındayken bugün 4500 tl civarı. Yapılan yolların maliyeti, sizin haberinizde yaptığınız gibi bakkal hesabı gibi ayda bu kadar yılda bu kadar diyerek yapılmaz. Teknik konular bunlar. Malatya menfaatine gecesini gündüzüne katıp alın teri dökenler için masa başından atıp tutmayı bırakın. Bir bilene sorun, çıkın yapılan yol çalışmalarını yerinde gezin görün. O zaman araştırmacı gazeteci olursunuz. Bu memleketin mehmet mert gibi çalışkan insanlara ihtiyacı var.

  • Beydağı 13 Temmuz 2021 10:14

    Eleştirecek başka konumu bulamadınız sanal habere yazık mehmet bey gibi çalışkan mütevazi bir bürokratı eleştirmek . Ayıp ayıp araştır öyle yazın ama adınızda belli sanal haber

  • Tüpraş 13 Temmuz 2021 09:28

    Yol yapım çalışmaları teknik olarak hava koşulları göz önüne alındığında Mayıs ayında ortalarında başlar ve Eylül ayının ortalarında son bulur. Bu da yaklaşık olarak ortalama 120 gün bir süre eder. Tabi hafta sonları ve resmi tatillerde hesaba katılırsa ortalama 80-90 gün ancak çalışma yapılmaktadır. Malatya Büyükşehir Belediyesi kaç alanda çalışıyor bilmek gerekli. Bugün bir tık ile herkes kolaylıkla bitüm fiyatlarını Tüpraş ana sayfasında görebiliyor. Şuanda bitümün tonu 4.413,70 TL/Ton ve Astar ise 7.806,88 TL/Ton ise ve kaç tane asfalt plentinin faal olduğu, tabi bunun yanında ihalesi yapılan 4-5 ilçenin sathi kaplama işleri ve kuruma ait ekipleri de unutmamak gerekiyor. Bu çalışmalar bilinirse günlük 1.300.000 TL az bile. Habercilik yaparken lütfen teknik olarak karayollarından veya diğer kurumlardan bilgi alırsanız daha net olunur. İyi çalışmalar

  • Osmannn 13 Temmuz 2021 09:26

    Ben bu habere atasözümüzle cevap vermek istiyorum. Sen Kurt oğlu Kurtsun Mehmet MERT

  • S H 13 Temmuz 2021 08:31

    Keşke belediyeyle ilgi yaptığınız haberler kadar inönü üniversitesindeki harcamaları ordaki olan bitenleride birgün haber yapsanız !

  • ADNAN 12 Temmuz 2021 23:29

    Bu adama iftira attınız yetmedi çamur attınız yetmedi şimdide karalama kampanyasımı yapiyorsunuz !! Mehmet başkanla ne alıp veremediği var bu milletin ? Dürüst diyemi ? Isini iyi yapiyor diyemi ? Birakın belediyenin ve insanların açıklarinı aramayı Mehmet başkan bu işe yıllarını vermis bir insan isinize bakin....!