"BU TOPRAKLARDA HUZURU BARIŞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Malatya Haber Girişi : 05 Ağustos 2016 16:15

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Pazar günü İstanbul Yenikapı’da yapılacak olan mitinge Kılıçdaroğlu’nunda katılma kararı aldığını belirterek “Biz her zaman bu darbenin milletin iradesine karşı yapılmış olduğunu ifade ettik. Bu topraklarda huzuru, barışı savunmaya devam edeceğiz” dedi. 
Parti il binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ülkede demokrasinin yeniden raya oturması gerektiğini belirterek 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında CHP ve Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun darbelerin karşısında olduğunu ifade ettiklerini söyledi. Kendilerinin de bu süre zarfından darbe karşıtı olan düşüncelerini kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Kiraz, “Parti olarak İstanbul ve İzmir’de iki büyük miting gerçekleştirdik. Bu mitinglerde hem Sayı Genel Başkanımız darbelerle ilgili düşüncesini partimizin bakış açısını hem de demokrasi konusunda nasıl atım atmamız gerektiği noktasında önemli vurgular yaptı” diye konuştu.
Bu süreçte ellerini değil gövdelerini taşın altına koyduklarını ifade eden Kiraz, “Genel Başkanımız Pazar günü yapılacak olan Yenikapı mitingine katılma kararı aldı. Biz her aşamasında bu darbenin milletin iradesine karşı yapılmış olduğunu ifade ettik. Ve her zaman bu darbenin karşında duracağımızı da ifade ettik. Bu katılımımız aslında hem seçilmiş olan hükümete olan desteğimizin bir ifadesi hem de halkın iradesine ipotek koyanların halkın iradesine karşı girişilen her türlü müdahalenin karşısında dimdik duracağımızın da bir ifadesidir. Bundan sonraki süreçlerde de bundan önce olduğu gibi yıllardır savunduğumuz demokrasiyi özgürlükleri, insan haklarını, barışı, kardeşliği bu topraklarda huzuru savunmaya devam edeceğiz. Bu konuda üzerimize ne görev düşüyorsa CHP olarak bu sorumluluğu yerine getirmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Sanal Instagram haber içi