Bunu da gördük Cafe ve kamelya niye yapılıyormuş!

Siyaset Haber Girişi : 02 Şubat 2022 22:40
Bunu da gördük  Cafe ve kamelya niye yapılıyormuş!
Bunu da gördük Cafe ve kamelya niye yapılıyormuş!

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, belediye meclis üyesi Günnur Tebel ile birlikte Battalgazi Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan cafe inşaatını eleştirerek, hasta yakınlarının beklemesi için yapılan kamelyaları eleştirdiler.

Sanal Instagram haber içi


Şehit Kemal Özalper meslek lisesinin yıkılması için el kaldıran CHP’lilerin, Battalgazi Belediyesi tarafından işletilecek olan Cafe ye karşı çıkması, vatandaşları şaşkına çevirdi. Hastane bahçesine yapılan cafe ve kamelyalara karşı çıkması, vatandaşların tepkisini çekti. Vatandaşlar, “ Kamusal alana yapılan bir hizmete karşı çıkmak ne anlama geliyor, anlayamadık” şeklinde konuştular.

 


İşte CHP’nin anlam verilemeyen açıklaması;


CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yapımı tamamlanan yeni devlet hastanesinin ön tarafına Battalgazi Belediyesi tarafından imara aykırı şekilde yapılan cafe ve ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeni devlet hastanesini de ranta alet etmişler” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz, yapılan tesislerin önünde yaptığı açıklamada; “Battalgazi bölgesinde 7 yıl önce yıkılan ve yeniden yapılan Devlet Hastanesi’nin önündeyiz. Bu Devlet Hastanesi’nin yıkılmaması için çok mücadele verdik. Muhtarlarımız, mahalle sakinlerimiz ve buradaki esnaflarımızla birlikte yaptığımız eylemler sonucunda ‘şehrin bir tarafında hastanesiz kalıyor’ diye hastane yapılmasını sağladık. Şu anda hastane yapımı tamamlanmış. Elbette güzel yapılan işleri takdir etmek gerekir ama hastanenin hemen önüne restaurant ve cafe alanı yapılmış. Buranın toplam alanı 4 bin metrekare. Kapalı alanı kamelyalarla birlikte 120 m2 olması lazımken burada ağaçlar kesilerek, yeşil alan yok edilerek, park alanı yok sayılarak 120 m2’nin dört katı büyüklüğünde 400 m2 alan sadece cafe ve restaurant için yapılmış. 120 m2 olması gereken alan imara aykırı olarak Battalgazi Belediyesi tarafından 400 m2 alan cafe ve restaurant dizayn edilmiş. Bu kabul edilebilir bir durum değil, imar yasasına aykırı. AKP her şeyi para olarak rant olarak görüyor. Dedi.

 


Kiraz; “Burada bir hastane yapılmış hastanenin önüne böyle bir cafe restaurant yapalım belediye çalıştırırsa belediye veya başka birilerine kiralarsak çok daha yüksek bir rantla birileri para kazansın amacıyla bir tesis inşa ediliyor. Buradaki esnaflar 7 yıldır mağdur, bu civarda cafe de var restaurant da var onlar da iş yapacaklar sonuçta. İmara aykırı bir işlemle esnaflarımızı işlerine zarar veriyorlar. Ayrıca buranın prefabrik olması gerekirken betonarme bir bina inşa edilmiş. Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunuyoruz, park ve bahçeler kanunu bellidir yapılacak işleme ne kadar alan ayrılacağı bellidir. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir. Aykırı işlem sonrası yıkım kararı verilmesi durumunda da bir kamu zararı ortaya çıkacak. Burası için herhangi bir işlem yapılmazsa hukuki olarak davamızı açacağız. Büyükşehir belediye meclis üyelerimizle birlikte konuyu takip edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

TABEL; “GÜRKAN, GÜDER HAKKINDA İŞLEM YAPMALI”

 

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Burası imar planında yeşil alan park olarak gösterilmektedir. Burada ağaçlar kesilerek büyük bir bina yapılmış durumda. Tip İmar Yönetmeliğinin 19. Maddesince 1 m2’nin üzerindeki parklara yapma şartları şunlardır ahşap ve hafif yapılabilir malzemeden olması lazım, 1 kat olması lazım, kat yüksekliğinin 4,5 metre olması lazım, açık alanlar dâhil park alanının yüzde 3’ü geçmemesi lazım. Her birinin alanı 15 metreyi geçmeyen muhtarlık, güvenlik kulübesi, büfe gibi ihtiyaç alanı olarak yapılabilir bu alanlar. Burası 450 metreyi geçen bir alan ve etrafında çardaklar yapılmış. Tip İmar Yönetmeliğine aykırıdır. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e soruyorum Tip İmar Yönetmeliğinin 19. Maddesini bilmiyor muydunuz? Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanına büyük görev düşüyor hemen buranın ruhsatını iptal etmeniz lazım bu binanın yıkılması lazım. Bu bir kamu zararıdır ve bu zararı kim ödeyecek. Büyükşehir Belediye Başkanının Battalgazi Belediye Başkanı hakkında işlem yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

 

İlhan içen  haber arası

Malatya Pencere 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.