casino siteleri

Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve DSİ’den acil destek bekliyoruz

Malatya Haber Girişi : 01 Kasım 2022 22:50
Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve DSİ’den acil destek bekliyoruz
Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve DSİ’den acil destek bekliyoruz

Malatya'nın Battalgazi İlçesi'nde bulunan Pınarbaşı, Kaldırım, Gelinciktepe sulama göletlerinin zemini temizleme, paylama ve sağlıklaştırma çalışmaları yapıldığında kapasitesinin yüzde 50 artacak ve bu sayede yaz mevsiminde çiftçiler sulama suyu sıkıntısı çekmeyecek.

YouTube Haber arası


Battalgazi İlçesi'ndeki Pınarbaşı, Kaldırım, Gelinciktepe sulama göletinde gölet zemini temizleme ve palyalama çalışmaları yapılması halinde su tutma kapasitesinin yüzde 50 artacak. Orduzu bölgesinde bulunan çiftçiler, her yıl sulama suyu sıkıntısı çektikleri, özellikle kurak giden mevsimlerde bunu daha sık yaşadıklarını belirterek, yetkililerden bu konuda önlem almalarını istediler.

 

Göletler temizlenirse su kapasitesi artar


Konuyla ilgili Malatya Net Haber gazetesine konuşan üreticiler, Battalgazi İlçesi'nde bulunan Pınarbaşı Sulama Göleti, Kaldırım Sulama Göleti ve Gelinciktepe sulama göleti zemini temizleme, paylama ve sağlıklaştırma çalışmaları yapılırsa kapasite % 50 artar ve böylece kışın akan su israf olmaz yaz mevsiminde de çiftçiler sulama suyu sıkıntısı çekmeyiz. Tarımın ve üretimin çok önem kazandığı günümüz dünyasında sulama göletlerimizi temizlensinler ki sulama suyu sıkıntısı çekmeyelim daha çok ve daha kaliteli ürün elde edelim.  Göletlerin zeminini temizleme konusunda başta siyasiler, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve DSİ’den acil destek bekliyoruz” diye konuştular

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.