Büyükşehir’de 7 Personel açığa alındı iddası

Özel Haber Düzenleme Tarihi : 27 Aralık 2020 23:20 Haber Girişi : 27 Aralık 2020 23:23
Büyükşehir’de 7 Personel açığa alındı iddası
Büyükşehir’de 7 Personel açığa alındı iddası

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığında çalışan bir işçi, çalışma koşulları ve ücretinin iyileştirilmediği iddiasıyla belediye binasındaki asma köprüye çıkarak intihar girişiminde bulunmuştu.
İntihar vakası sonrası Büyükşehir Belediyesinin fotoğraf ve video çektikleri için 7 personeli açığa aldığı iddia edildi.

Sanal Instagram haber içi

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi yaşanan intihar Vakasına İlişkin Basın Açıklaması yaparak, şahısla ilgili yapılan incelemelerde ve ortaya çıkan raporlarda kendisinin olay anında 122,5 promil alkollü olduğu tespit edilmiştir. İlgili şahsın, madde bağımlısı olduğu, psikiyatri servisinde yatarak tedavi edilmek istendiği, fakat şahsın bunu kabul etmediği daha öncede benzer girişimlerde bulunduğu doktor raporlarında yer almıştır. Dolayısıyla söz konusu olay bir kısım medyada yer aldığı gibi büyükşehir belediyemizin maaş ve özlük haklarıyla ilgili durumdan meydana gelmemiştir.
Bu olaydan sonra ilgili personelin daha önceki psikolojik travmaları, ilgili doktor ve emniyet raporları göz önünde bulundurularak; kendisi ve görevi sırasında hizmet bekleyen vatandaşlarımıza olumsuz tepkiler vermesinin önüne geçmek amacıyla iş akdi iş hukuku kuralları kapsamında askıya alınmıştır. denilmişti.


Malatya Büyükşehir’de İntihar girişiminde bulunan işçi ise "Başkanımızla görüştüm kendisinden özür diledim. Haksız olduğumu ve kendisine haksızlık yaptığımı söyledim. Başkanımızın da bana bir baba gibi bir aile gibi yaklaşımı oldu" dedi.
Ben o gün evde kolonya içtim. Babam kolonya şişesini çekti elimden aldı ve kolonya şişeside halen evimde duruyor aynı şekilde. 9 senedir Park ve Bahçeler Daire Başkanlığında çalışıyorum. 9 senedir asla benim böyle bir yaklaşımım olmadı. Evde intihar etmek için kolonya içtim psikolojik sorunlarımdan dolayı, ailevi sorunlarımdan dolayı. Kan testinde çıkan alkol promil oranı da ondan dolayıdır. demişti.

 

İlhan içen  haber arası

-Büyükşehir Belediyesinde fotoğraflar ve video çektiği için açığa alındığı iddia edilen 7 personel kimler?
-Bu personellerin açığa alınma yöntemi personel mevzuatına göre uygun mu?
-Personelleri açığa almak yerine personelin haklarında iyileştirmeye gidilmesi gerekmiyor mu?
-Kaç personelin sigortası tam yatırılmamaktadır?
-Kısa Çalışma Ödeneği kapsamına kaç personel alınmıştır?
-Kaç personelde ünvan değişikliğine gidilmiştir?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selim 28 Aralık 2020 21:27

    Evet Miraç Akdoğan'ın oğlu Maski özel kalem üzerinden sınavsız memur yapıldı.

  • Miraç 28 Aralık 2020 17:58

    Miraç Akdoğan olayı gerçek mi. Eğer gerçekse yazıklar olsun. Sadece Gurkan'a değil bunu onaylayanlara da yazıklar olsun.

  • Yildirim 28 Aralık 2020 16:09

    Vallaha yazik ne demek video fotoğraf ceken aciga alındı ayip ya intihara kalkişanin suçu yok cekim yapan suçlu nasil bir mantik bu

  • Sadi 28 Aralık 2020 13:11

    Selahattin Gürkan anca Eski Milletvekili Miraç Akdoğan'nin oğlunu özel kalem üzerinden memur yapa. Miraç Akdoğan AK Parti yi bırakan ilk ekipten. Cumhurbaşkanı sayesinde seçilen Selahattın Gürkan Recep Tayyip Erdoğan ı arkadan vuranların çocuklarını memur yapıyor. Garibanin canı cehenneme. Sistemli olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi nde çalışan namuslu insanlara moobing yapılıyor. Bir sürü insan dayanamayıp bıraktı. Bırakmayanlar da rızık endişesinden sesini çıkarmıyor. Ben de personelim. Keşke Hacı Uğur Polat devam etseydi. Selahattini istemekle hata etmişiz. Akp de hata etti. Malatya'yı rezil ediyor bu. Yalan söylüyor yalanina kemdisi de inanıyor.

  • Ahmet 28 Aralık 2020 11:34

    Personelin ekmeği ile oynama başkan. Ah alma. Yazıktır günahtır.

  • Malatyalı 28 Aralık 2020 09:57

    Malatya Sanal Haber size ve Veli Ağbaba Vekilimize teşekkür ediyoruz personel olarak bizim hakkımızı savunuyorsunuz seçim zamanı gelir personelinde yakınlarınında o zaman söyleyeceği sözler olur vereceği dersler olur elbet...

  • DikdatörSelo 28 Aralık 2020 00:58

    Bakın görün o intihar eden çocuğu da çıkaracaklar. Personeli sindirdikçe sindiriyor. Personel Sessiz. Nezaman personeller birlik olup hareket eder ancak ozaman bu zulüm biter. Ama herkes korkak rısk endişesi yaşıyor.

  • Seda Akcay 27 Aralık 2020 23:39

    Çare olunacağına aksine işinden ediliyor insanlar yazık haklıyken haksız oluyolar

  • Seda Akcay 27 Aralık 2020 23:37

    Ne yapsın adam baktıki işinden olacak mecburen özür diledi

  • Salim 27 Aralık 2020 23:37

    Çok yazık gönüllere böylemi gireceksin sayın başkan