casino siteleri

Büyükşehir'de şok iddia

Gündem Haber Girişi : 19 Ekim 2021 23:42
Büyükşehir'de şok iddia
Büyükşehir'de şok iddia "Allah'a Emanet İtfaiye Daire Başkanlığı"

Kayısı Haber Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur Şok iddia da bulunarak Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı bazı personellerin özlük hakların verilmesi için girişimde bulunması Büyükşehir Belediyesi tarafından mobbing uygulayarak “Sizi park ve bahçeler müdürlüğüne veririz. Temizlik işlerine göndeririz” diye personellerini tehdit edilmiş.

YouTube Haber arası

 

Gazeteci Mahir Temur bugünkü köşe yazısında "Selahattin Gürkan’ı Allah’a havale ediyorum!" başlıklı yazısında Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yani Malatya Büyükşehir İtfaiye’sinde 114 KHK’lı çalışanın 30 aydır ne çektiğini tek tek yazmak istiyorum.

 

Bu 114 sözleşmeli personelin alacağı maaş karşılığı ayda 180 saat çalışması lazım.

 

Başkan Gürkan geldiği ilk günden beri tasarrufu çalışanlardan çıkarmak için mücadele verdiğini artık tüm Malatya biliyor!

 

Her ay 240 saat 260 saat çalışan İtfaiye personeli bir kuruş mesai ücreti alamıyor.

 

Ayrıca İtfaiye birimlerinde önemli olan ayda 100 saatlik gece mesaisinin de ücreti verilmiyor!

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı diğer kurumlarda olduğu gibi İtfaiye personeline de bir saat dahi mesai ücreti verilmiyor.

 

2020 yılının Mart ayında koronavirüs belası çıktıktan sonra esnek çalışmaya geçen Büyükşehir Belediyesi’nin tutumunu kaç kez yazmıştım.

 

İşte bu İtfaiye personeline 2020 yılının Mart ayında 10 gün SSK gösterilip tam gün çalıştırmayı bırak yine tam günün üzerinde çalıştırıyorlar.

 

Diğer kurumlardaki bu uygulamanın İtfaiye de yapılması başlı başına skandal değil mi?

 

Bu kadar hassas konumdaki İtfaiye personeline yapılan bu uygulamaya İtfaiye Daire Başkanı dahil hiç kimse ses çıkaramıyor!

 

Ayda 260 saat çalış bir kuruş mesai alma…

 

100 saat gece mesai ücreti alma…

 

Kelle koltukta her yangına canla-başla mücadele ederken ayda 260 saat çalışıp üstüne 100 saat gece mesaisi yapıp sadece 10 gün sigortan yatırılsın…

 

Ama “Bize niye bu zulüm uygulanıyor?” diye soru sorma!

 

İşte bu KHK’lı yılların İtfaiye personelinden 15 kişi önce özlük haklarının verilmesi için dilekçe yazıyorlar.

 

Sözde yetkililer “Biz sizin haklarınızı alamıyoruz. Hakkınızı siz almaya çalışın” tarzında akıl veriyor.

 

115 kişiden 45 personel özlük haklarının verilmesi için bir avukata vekalet verince Büyükşehir Belediyesi’nin sözde yetkilileri harekete geçiyor.

 

Hemen mobbing uyguluyorlar!

 

“Sizi park ve bahçeler müdürlüğüne veririz. Temizlik işlerine göndeririz” tarzı insanlıktan uzak bir tehdit karşısında bu 45 kişiden önce 10 sonra 10 personel avukata verdiği vekaleti geri çekiyor.

 

Dava açılıyor ve arabulucu hizmeti devreye giriyor.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin sözde yetkilileri 15 Ekim günü olan arabulucu duruşma gününü 25 Ekim gününe erteliyor.

 

6 gün var 25 Ekim’e…

 

İşte bu sırada sadece hakkını arayan bu 25 personelin ilk toplantıda dedikleri gibi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve temizlik işlerine kaydırılması için resmi yazıları yazılıyor.

 

Maalesef en kıdemsizi 6 yıl en kıdemlisi 16 yıllık İtfaiye personelleri park ve bahçelerde temizlik işlerine gönderiliyor!

 

Hukuksuz da olsa zulüm de olsa Başkan Gürkan ne derse o olacak kardeşim diyenlerin yüzünden üç kuruş alacağı maaşın da elinde gitmemesi için bu son hamleden sonra sadece 7 İtfaiye personeli kalıyor davasından vazgeçmeyen!

 

Şu insanlık dışı uygulamaya baksanıza…

 

Akçadağ İtfaiyesinde yıllardır çalışan bir personeli Pütürge ilçesine görevlendirme ile gönderiyorlar.

 

Pütürge’deki bir personeli ise Darende’ye…

 

Şimdi ise bu hakkını aramak isteyen 7 kıdemli İtfaiye personeline işten çıkarma tehdidi ile davalarından vazgeçilmesini istiyorlarmış!

 

İstanbul Tanıtım Günleri gibi Malatya’ya bir gram faydası olmayan işlere kese kese para akıtan Malatya Büyükşehir Belediyesi yine çalışanlarına büyük zulüm işliyor!

 

Ve kimse bu işe dur diyemiyor!

 

Şu anda Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında boşalan kıdemli personel yerine park ve bahçeler müdürlüğünden 20 vasıfsız personel Malatya İtfaiyesine geçirildi!

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin sözde yetkililerinin vizyonuna baksanıza!

 

Allah’a emanet bir İtfaiye var karşımızda!

 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adalet ve kalkınma partisi 20 Ekim 2021 11:17

    İnsanların alın terini vermeyerek haklarını yiyeyerek tasarruf mu yapıyorsunuz bu nasıl adelet bu nasıl kalkınma belediye başkanı gelir gelmez ne yaptı personelin maaşını kesti personelle uğraştı geçmiş yönetimi suçladı bilmem ne kadar borç var dedi belediyenin 400 aracı var dedi basına çıktı malatya için çok fazla dedi 200 tane yeter dedi 3 sene içinde kaç araç aldı kaç araç kiraladı 2 milyonluk işi 20 bine yaptık dedi şimdi yimpaş binasını kaça yaptı kime ne kadara verdi belediye borçluydu ya tasarrufu film festivali yaparak defile yaparak çarşaf çarşaf reklam yaparak mı sağlıyor acaba anadoluyu anayurt yapan malatya diyilip duruluyor ya Allah aşkına malatya için 3 icraatini söyleyin tv ye çıkıp icraatmiş gibi anlattığı vatandaşlar belediyeyi aradığında polise ambulansa ulaşır gibi hemen müzik dinletilmeden vatandaşa yanıt verilecek deniyordu onu bile yapamadılar hangi vatandaş aradığında ulaşabildi işini yaptırabildi suya ekmeğe motaşa 3 yılda yapılan zamlar en büyük icraatleri sonra çalışanın alın terinden kesin bunlar evlerine ekmek götürüyor çoluk çocuklarının rızkı ve bu insanlar haklarını arayınca mobbing yapılıyor bu zalimliktir ak partiyi el birliğiyle bitirdiniz sağolun bundan sonra ak parti oy alamaz hak yiyenin rabbim yarına bırakır ama yanına bırakmaz hakkı söyleyenlere bu yapılan reva değil haksızlık karşısında susmayacak müslüman birşey yapamıyorsa en azından kalben buğuz edecek kim haksızlık yapıyorsa ALLAH A HAVELE EDİYORUZ

  • İşçi 20 Ekim 2021 00:14

    Yorum bile yok. Ne hale getirdiniz insanları, bu sessiz cığlığı duymak istemeyen yöneticiler korkun. Daha nereye kadar kör sağır dilsizi oynayacaksınız. Yazık günah bu işçilerde insanlar bu adamlarda baba, koca, çocuk tıpkı sizler gibi ekmek yiyor su içiyorlar sizdeki mide den onlarada da var. Haklarını aramada muhatap bile bulamadılar önce diyaloğu tercih ettiler en son care adamlar bu yola başvurdular. Her şeyin yüzde yüz arttığı bir ortamda adamlar yaşayabilmek için hak olan mesailerini istedikleri için mi bu kadar zulüm Allahtan damı korkmuyorsunuz evde nasıl o kafalarınızı yastığa koyup uyuyacaksınız.