Büyükşehir’in kadrolu işçilerinden Başkan Gürkan’a çağrı

Gündem Haber Girişi : 11 Ağustos 2022 11:46
Büyükşehir’in kadrolu işçilerinden Başkan Gürkan’a çağrı
KADROLU İŞÇİLER İYİLEŞTİRME BEKLİYOR

KADROLU İŞÇİLER İYİLEŞTİRME BEKLİYOR

Sanal Instagram haber içi

Korona virüs salgını sonrasında küresel bazda yükselen fiyatlar, Türkiye’yi de olumsuz bir şekilde etkilerken, hükümetin yanı sıra Belediyeler de yaptıkları iyileştirmelerle özellikle çalışan kesimi fiyat artışlarından mağdur etmemeye çalışıyorlar.
Bu bağlamda Asgari ücrete 2022 yılı için yüzde 30 bir iyileştirme ile zam miktarı yüzde 80’leri geçerken, ayrıca memur ve emeklilere 2022 yılı için yapılan toplam zam miktarı ise yüzde 80’e yaklaştı.

 

 

Başkan Gürkan’a çağrı

Hükümet tarafından yapılan çalışanı enflasyona ezdirmeme politikası yerel yönetimlerde de destek buluyor. Belediyelerde çalışan işçi, memur, sözleşmeli ve KHK’lı personel de Belediye Başkanları tarafından yapılan iyileştirmelerle enflasyona ezdirilmiyor.
Bu kapsamda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da hükümet tarafından yapılan zammın haricinde, memurlara verilen SDS ve yemek ücretlerinde iyileştirmeler yaparak memur gelirlerini enflasyonun üzerinde tuttu. Ayrıca geçtiğimiz hafta imzalanan KHK’lılara yönelik sözleşmede de yaklaşık yüzde 100’e yakın bir zam verildi.

Kadrolu işçiler unutuldu…

 

 

Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ’de çalışan toplam 25 dolayında kadrolu işçi ise unutulmaktan şikayetçiler. Bugüne kadar 2022 yılında TİS gereği aldıkları yüzde 36’nın haricinde bir zam veya iyileştirme almadıklarını belirten kadrolu işçiler Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a bir çağrıda bulunarak ücretlerine iyileştirme beklediklerini söylediler.

 

İlhan içen  haber arası


Büyükşehir Belediyesi’nin büyük bir aile olduğunu ve Başkan Gürkan’ın da bu ailenin reisi olduğunu kaydeden kadrolu işçiler, “Başkanımızın memur ve KHK’lılarda yaptığı iyileştirmeleri bizlere de yatsıtmasını istiyoruz. Toplamda 25 dolayında bulunan kadrolu işçiler, 2.5 yıl sonra tamamına yakını emekli olarak artık bir devri kapatacaklar. Biz sayıca az olduğumuz ve yetkili sendika tarafından ilgilenilmediği için unutulduğumuzu düşünüyoruz. Bütün belediye hizmetlerinde emekleri olan memur ve KHK’lılar gibi kadrolu işçilerin de emek ve alınterleri vardır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’dan gelen zamlar ve enflasyondan dolayı eriyen maaşlarımıza iyileştirme bekliyoruz” şeklinde beklentilerini dile getirdiler.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Başkan 12 Ağustos 2022 16:17

    Motaş işçilerinin ahı hakkı ne olacak...

  • Yanlış haber 11 Ağustos 2022 16:34

    Memurlara ve sözleşmelilere SDS ve yemek ücretlerinde iyileştirme yapıldı demişsiniz haberinizde. Nasıl bi iyileştirme yapılmış çok merak ettim. Yemek parasını % 60 düşürdü, SDS yi falan da arttırmadı. Haberi düzeltin lütfen. Başkan sanki düşünceli ve iyilik meleği gibi yansıtılmış. Alakası yok.