Büyükşehir’deki intihar girişimini sordu

Siyaset Haber Girişi : 10 Temmuz 2019 23:39
Büyükşehir’deki intihar girişimini sordu
Cumhuriyet Halk Partisi (

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Malatya Büyükşehir Belediyesini eleştirerek bazı taleplerde bulundu.

Sanal Instagram haber içi

Fazla çalışma mesailerinin, yemek paralarının kesilmiş olduğunu görüyoruz”

İl Başkanı Kiraz, Büyükşehir Belediyesinde çalışanların maaş ve diğer ödemelerinden kesintiler yapıldığını da ifade ederek, “Belediye başkanlarının yaptıkları işlerin faturasını işçiye, emekçiye kesilmesine de her zaman karşı durduk. Az öncede söyledik, doğru olan her şeyin yanındayız diye, fazla araçların azaltılması, yolsuzlukların yada kayıp paraların önüne geçilmesi doğru olan bu. Tasarrufu yapacaksan buraya bakacaksın ama gidip işinin maaşı, ekmeğinden kesiyorsan elbette hepimiz bunun karşısında dururuz. Belediye memurlarının 'Sosyal denge tazminatlarının' kesilmiş olduğunu görüyoruz. Yine biliriz ki, belirli çalışma saatleri vardır, bunun dışında bir mesai ücreti olur. İşçiyi, çalışanı fazla çalıştırıyorsan mesaisini vermek zorundasın. Fazla çalışma mesailerinin, yemek paralarının kesilmiş olduğunu görüyoruz. Tasarruf yapılacak birçok kalem vardır. Birçok kalem bulunmuştur, Ama birçok daha bulunabilecek kalem vardır. Tasarruf yapacaklarsa oralarda yapılsın" ifadelerinde bulundu.

Büyükşehir’deki intihar girişimini sordu

Kiraz, basın toplantısında ayrıca gündeme gelmeyen geçtiğimiz günlerdeki intihar girişimini de ele aldı. Malatya Büyükşehir Belediye binasının en üstüne çıkara intihar etmek isteyen kişinin durumun çok fazla gündeme gelmediğini ifade eden Kiraz, “Belediye çalışanının neden belediye binasında intihara kalkıştığını merak ediyoruz. Bunu da çıkıp Belediye başkanı açıklamalıdır. Bir belediye çalışanı neden kendi çalıştığı kurumda intihara kalkışmıştır? Bunun mutlaka kamuoyuna açıklaması yapılmalıdır. Çünkü bu çok önemli bir konu ve durumdur. Gerçekten geçmişte AK Partili başkan ve yöneticilerin hiç birini bir birinden ayırmıyoruz. Kimisi ödüllendirildi milletvekili yapıldı, kimisi ödüllendirildi başka kurumlara getirildi hiç bunlarla ilgilenmiyoruz. Tabi belediyeyi ne hale soktukları çok açık ve net bir şekilde görünüyor. Onun için bir kaç konuda kamuoyu objektif bilgilendirilmelidir ve bu konuda bunların har vurup harman savurduğu alanlarda yapılmalıdır. Mutlaka bunun hesabı bu kişilerden sorulmalıdır. Gerek siyasi olarak, gerek belediyenin yeni yönetimi hukuki olarak bu hesabı geçmiş yöneticilerden sormakla mükellefti" dedi.

İlhan içen  haber arası