ÇAKIR: ASFALT KALİTESİ DAHA DA ARTACAK

Haber Girişi : 29 Nisan 2015 15:17
ÇAKIR: ASFALT KALİTESİ DAHA DA ARTACAK
Yatırım, hizmet ve uygula

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, asfaltta kalitenin artırılması ve maliyetin azaltılması amacıyla Asfalt Araştırma Laboratuar Merkezi kurdu.

Sanal Instagram haber içi

Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı İlçe Yol Yapım ve Asfalt Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan laboratuar sayesinde, yollarda kullanılacak malzemenin dayanıklılığı ve kalitesi ölçülerek, hangi kalitede malzemenin serileceği bilimsel olarak ortaya çıkarılıyor.

Asfaltlama işlemlerine başlamadan önce gerek zemin, gerekse kullanılacak malzemeler; laboratuarda çeşitli deneylere tabi tutulduktan sonra, alınan numunelerin kalite kontrol ve standartlara uygun raporu verildikten sonra asfalt serim işlemi yapılıyor.

Laboratuarda,  malzemenin kalite standartları, donma-çözülme dayanımı, elek analizi, aşınma deneyi, su emme deneyi ile kirliliği ölçülüyor.

Çakır: Asfalt kalitesi daha da artacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan bütün yolları standartlara uygun hale getirmek için çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, açılan Asfalt Araştırma Laboratuar Merkeziyle birlikte yollardaki asfalt kalitesinin daha da artacağını söyledi.

İlhan içen  haber arası

Bilimsel çalışmalarla daha net bilgiye sahip olunduğunun altını çizen Başkan Çakır, “Büyükşehir sürecinden önce yollarımızın analizini yaptık. Bu analizleri yaparken bilimsel çalışmaların bize daha net bilgi vereceğini biliyorduk. Bu amaçla süreçle birlikte çeşitli ar-ge çalışmaları yaptık. Maksimum verim, düşük maliyet, kaliteli iş üretmek adına bu laboratuar merkezimizi kurduk. Böylece, hem yollarımız kaliteli ve standartlara uygun hale geliyor, hem de Büyükşehir Belediyemize mali yönden katkı sunmuş oluyoruz” dedi.