casino siteleri

Çakır’dan Borç Açıklaması

Özel Haber Düzenleme Tarihi : 01 Ocak 1970 02:00 Haber Girişi : 17 Ağustos 2019 11:53
Çakır’dan Borç Açıklaması
Malatya Büyükşehir Beledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti milletvekili Ahmet Çakır ile Kayısı Haber Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur'un röportajı Malatya’da çok ses getirecek. 

Deprem konutları

Mahir Temur’un Aslında 31 Mart seçimlerinden sonra yapılan ilk Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında bizzat Başkan Gürkan, 1 milyar 778 milyon 257 bin 657 TL borç ile Büyükşehir'i devraldık, dedi. Sonra bu borç artarak iki kez daha güncellendi Büyükşehir Belediyesi tarafından. Bu borç gerçekten doğru değil mi? sorusuna Çakır ‘’Çok zayıftı biz geldik toparladık’’ havasına girip kendilerini başarılı göstermek için böyle bir rakam söylemiş olabilirler 

Milletvekili Çakır devamında Ben Büyükşehir Belediye başkanlığını bıraktığım zaman 509 milyon borç ile bıraktım. 60-70 milyon da alacağımız vardı. Kesinlikle bu açıklanan rakamlar doğru değildir. Buralara getirilen kişilerin “Çok zayıftı biz geldik toparladık” havasına girip kendilerini başarılı göstermek için de bu rakamları Başkan Gürkan'a vermiş olabilirler, kendilerini Başkan Gürkan'a başarılı göstermek için. Başkanı bu şekilde yanıltmış olabilirler. Çünkü 31 Mart itibari ile de Büyükşehir'in 800 milyon borcunun olduğunu biliyorum. Bu rakamlar kişiye göre değişecek rakamlar değildir. Yorum farkı belki olabilir. Şirketlerin normal ödemeleri borç hanesine yazılırsa bu rakamsal facia olur. Art niyetin ötesinde olur. MESTON karda olan bir şirkettir. Bölgenin en büyük şirketidir. Esenlik karda olan bir şirkettir. MOTAŞ kar etmez. Hizmeti öne çıkan bir şirkettir. BELSOS da hizmet odaklı bir şirkettir. Zaman zaman zarar etmiştir. Ama çok kar beklediğimiz bir şirket değildir. Dolayısıyla kar eden şirketler vardır tamamen hizmet amaçlı baktığımız şirketler vardır. Çok detaya girmek istemiyorum ama Başkan Gürkan yanıltılmıştır. 

YouTube Haber arası

Kaynak: Kayısı Haber