casino siteleri

Çalışmıyorsanız araç fazla olur çalışıyorsanız araçlarınız yetişmeyebilir

Kayısı Haber Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Ahmet Çakır ile teleröpotaj yaptı.

Deprem konutları

 

MAHİR TEMUR: Geçen gün Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İşadamları Derneği (MİAD) üyeleriyle Dünya gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar’ın moderatörlüğünde bir online söyleşi yaptı. Burada Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin çekmiş olduğu kredilerin tefeci faizinden dahi yüksek olduğunu ve yüzde 45 yüzde 47 ve yüzde 55 civarında yüksek faizlerle kredi çekildiğini söyledi. Sizin döneminizde bu şekilde bir faiz oranıyla kredi çekildi mi?

 

AHMET ÇAKIR: Biz ortalama ağırlıklı olarak yüzde 6-7 faiz oranlarıyla kredi çektik. Hem MASKİ’de olsun hem Büyükşehir’de olsun. Kullandığımız kredinin yüzde 80’ni bu oranla çekilmiştir. Son dönemimizde artan faizlerle birlikte en fazla yüzde 12-13 civarında kullandık. Ki o da bir parçaydı. 4-5 milyonu geçen bir rakam değildi. Onun haricinde bırakın yüzde 40’lar, 50’ler, tek kuruşluk yüzde 20 faizle dahi kredi çekmedik. Toplam kullandığımız kredilerin ortalaması yüzde 8’i geçmez.

 

MAHİR TEMUR:  MİAD toplantısında Başkan Gürkan banka müdürlerinin bir sözünü aktardı. Bu kadar yüksek faizle kredi çekmenin sebebi Büyükşehir Belediyesi’nin riskli profilde olmasıymış. Banka müdürleri Başkan Gürkan’a bu şekilde ifade etmiş. Sizin döneminiz bankalar nezdinde Malatya Büyükşehir Belediyesi riskli profilde miydi?

 

AHMET ÇAKIR: Biz bıraktığımız zaman 509 milyon borcumuz vardı. 500 milyon civarında bütçemiz vardı. 1,5 katına kadar borçlanabiliyorduk hatta bankalar proje karşılığında kredi kullanmamız için bize teklif getiriyordu. Biz yine de kullanmıyorduk. İşimize gelenleri kullanıyorduk. Riskli profil açıklamasının gerçeklerle alakası yok.

 

MAHİR TEMUR:  Yine MİAD toplantısında Sayın Gürkan göreve geldiğinde maaşları ödemeyecek bir haldeydik, söylemi vardı. Sizin döneminizde çalışanların maaşlarını ödeyemeyecek duruma hiç geldiniz mi?

 

AHMET ÇAKIR: Hayır hayır… Böyle bir şey olabilir mi?

 

MAHİR TEMUR: Çünkü Selahattin Gürkan sadece MİAD toplantısında değil daha önce de bu şekilde ifadeleri olmuştu.

 

AHMET ÇAKIR: Bizim dönemizde kesinlikle öyle bir süreç söz konusu değil.

 

MAHİR TEMUR:  Sizin döneminizde fazla araç var mıydı?

 

AHMET ÇAKIR: Yetişmiyordu. Fazlalığı bırakın yetişmiyordu. Çalışmanıza bağlı aslında… Çalışmıyorsanız bütün araçlarınız atıl olabilir çalışıyorsanız araçlarınız yetişmeyebilir. Ama zaman zaman denetim yapılması önemlidir. Kiralık da olsa kendi aracınız da olsa kontrol önemlidir. Mesela ben bu yıl şu kadar yol yapacağım dersiniz. İhale ile de yapabilirsiniz ama elinizde ne vardır? Personeliniz vardır. Geçmişten gelen bir personel birikiminiz vardır. İhale ile yaptığınız an personelinizden yeteri kadar belki verim alamayabilirsiniz. Her iki seçenekle götürebilirsiniz. Tüm bunlar başkanlarımızın planlamasına bağlıdır. Öyle dönemler vardır ki iş makinası bulamazsınız. Mesela şu dönem bizim kiraladığımız araçların en düşük üç katına belki kiralık araç bulabilirsiniz.

 

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN 

 

YouTube Haber arası

Kaynak: Kayısı Haber