casino siteleri

CANLI BOMBANIN CENAZESİNİ KALDIRANLAR MECLİS’TE KALAMAZ

Siyaset Haber Girişi : 21 Mart 2016 19:43
CANLI BOMBANIN CENAZESİNİ KALDIRANLAR MECLİS’TE KALAMAZ

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Canlı bombanın gidip cenazesini kaldıranlar, terör örgütü PKK’ya silah taşıyanların Meclis’te derhal gönderilmesi gerekir. Bunun için hukuki süreç neyi gerektiriyorsa o yapılacak” dedi. 
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililerle birlikte Doğanyol ilçesini ziyaret etti. İlçe merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Çalık, daha sonra AK Parti Doğanyol İlçe Başkanlığına geçerek burada partililerle toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey, “Pütürge-Doğanyol arasındaki 27 kilometrelik yol için Milletvekilimiz Öznur Çalık, Ulaştırma Bakanımız ile görüşerek projeyi gündeme getirdi. Bu yolun muhakkak bu sene içerisinde başlamasını talep ediyoruz. Doğanyol’da bir spor tesisi yapılması için talep dosyası göndermiştim. Diğer arkadaşlardan bir dönüş olmadı, ama Öznur Çalık 2 gün içerisinde dönüş yaptı ve ‘Bakan beyle görüştüm, o iş tamam’ dedi. Öznur Çalık’a teşekkür ediyoruz, Bütün taleplerimize böyle yürekten cevap veriyor ve akabinde sonuç veren bir milletvekilimiz” şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci başkanlığında Malatya heyetinin Ulaştırma Bakanına yaptığı ziyarette Doğanyol-Pütürge arasındaki yolunda gündeme geldiğini belirtti. Kahtalı, “Bizim olmazsa olmazlarımızdan birisi Doğanyol ile Pütürge arasındaki 27 kilometrelik yolun yapılmasıydı. Bu talebimizi Ulaştırma Bakanımıza ilettik. Öte yandan bizim teşkilat olarak çalışmalarımız devam edecek. Üye kayıtları noktasında, üyelerimizin güncellenmesi noktasında tek tek evleri ziyaret ediyoruz. Malatya’da 102 bin üyemiz var. Toplam seçmenin yüzde 20’si bizim üyemiz. 102 bin üyemizden şu ana kadar 80 bin üyemizi ziyaret ettik, tek tek evlerinde ve iş yerlerinde bu ziyaretlerimizi yaptık. Ekipler kurarak 5’er kişilik, gönüldaşlarımızı ziyaret ettik” ifadelerini kullandı.
“HEPİMİZ GÖĞSÜMÜZÜ SİPER ETMEYE HAZIRIZ”
Konuşmasına terör olaylarına değinerek başlayan Çalık, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek, bu zorlu dönemde Türkiye’nin birliğine, dirliğine sıkılan kurşunlara karşı herkesin göğsünü siper etmeye hazır olduğunu aktardı. Çalık, “Çanakkale’de şehit olan atalarımız ne Kürt, ne Türk, ne Sünni, ne Alevi hiçbir ayrım yapmaksızın bu topraklar için toprağa düşmüş askerlerdi. Bizler hepimiz, ne Kürt, ne Türk, ne Sünni, ne Alevi ayrımı yapmaksızın hepimiz bu vatan için, bu bayrak için, bu toprak için toprağa düşmeye hazır askerler olarak hepimiz kendimizi nitelendiriyoruz, kadını ile kızı ile genci ile yaşlısı ile. Hiç kimse bu birliği bozamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak, payidar kalması için de biz üzerimize düşen ne ise ne gerekiyorsa onu yapacağız. Canlı bombanın gidip cenazesini kaldıranlar, terör örgütü PKK’ya silah taşıyanların Meclis’te derhal gönderilmesi gerekir. Bunun için hukuki süreç neyi gerektiriyorsa o yapılacak” şeklinde konuştu.
Doğanyol ile ilgili yatırımlar konusunda da konuşan Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Doğanyol ilçesinde çok uyumlu çalışmalar yaptığını kaydetti. Çalık, “Doğanyol’un yıllardır kanayan yarası olan içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili sorun çözülüyor ve ihale süreci tamamlanıyor. Doğanyol ilçemizin bir meydana olacak. İlçe merkezindeki dere tamamen kapatılarak, buraya güzel bir meydan kazandıracağız ve akabinde de Doğanyol’a bir Kültür Merkezi kazandıracağız. Doğanyol’a bir imam hatip lisesi kazandırılması konusunda çalışmalara başladık. Gökçe Mahallesi’ndeki binanın imam hatip lisesine dönüştürülmesi için çalışmalarımız devam ediyor. İlçelerimizin bağlantı yollarını büyük oranda tamamladık. En son Hekimhan-Kuluncak arasındaki bağlantı yolunu yatırım programına aldık ve 17 kilometrelik yol ihale edildi. Şimdi en son Doğanyol-Pütürge yolunu bıraktık. Bunu da benim kıymetli hemşehrilerim hoş görecektir diye umut ediyorum. Burası benim babamın memleketi, atamın memleketi, dedemin memleketi, diğer insanlar demesinler ki, ‘Öznur hanım önce kendi ilçesini yaptı.’ Bilsinler ki önce diğer ilçeleri tamamladık, en son Doğanyol-Pütürge arasındaki 27 kilometrelik yol kaldı. Bakanımız Bülent Tüfenkci ve milletvekili arkadaşlarımızla Ulaştırma Bakanımızı ziyaret ettiğimizde, ‘Vazgeçilmezimiz Doğanyol-Pütürge arasındaki 27 kilometrelik yolumuz’ dedik. Allah nasip ederse bu sene yatırım programında olsun istedik. Malatya-Pütürge-Doğanyol yolumuzu tamamladık. Son alarak 5-6 kilometrelik bir yol kaldı ve onunda çalışmaları şuanda sürüyor” diye konuştu.

Deprem konutları