ÇEDAŞ, paydaşlarının yatırım taleplerini dinledi

Bölge Haber Girişi : 10 Kasım 2017 11:13
ÇEDAŞ, paydaşlarının yatırım taleplerini dinledi
Çamlıbel Elektrik Dağım A
Çamlıbel Elektrik Dağım A.Ş. (ÇEDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa kurumun paydaşlarına 2017 yılında yapılan çalışmaları ve 2018 yılında yapılması planlanan yatırımları anlattı.

Sivas, Yozgat ve Tokat’ta hizmet veren ÇEDAŞ, 2017 yılı çalışmaların değerlendirilmesi ve 2018 yılında paydaşlardan yatırım taleplerini almak için kentteki bir otelde muhtarlarla bir araya geldi. Sivas Valisi Davut Gül, Yıldızeli Kaymakamı Yusuf Cankatar, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa ve muhtarların katıldığı programda ilk olarak ÇEDAŞ hakkında katılımcılara bilgi verildi.

ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa katılımcılara yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek,"Şirket olarak önümüzde bir hedef koyduk. Coğrafyadan dolayı kırsalda çok büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Bununla ilgili köye dönüş projesi başlattık. Hedefimiz 2023 yılına kadar bütün kırsaldaki köylerimizin yatırımını bitirmektir."dedi.

Sivas’ta 400 milyonluk bir yatırıma ihtiyaç duyulduğunu belirten Akboğa 2023 yılına kadar bu yatırımı gerçekleştireceklerini ifade etti.

Sivas Valisi Davut Gül ise," Standartlar yükseliyor. Her geçen sene yapılan bir hizmet önceki sene görülmeyen hizmetin yokluğunu ortaya çıkarıyor. Yan köyde direklerin değiştiğini gördüğünüzde sizlerde değişmesini arzu ediyorsunuz. Ama bunların belli bir takvim dahilinde olması lazım. Önemli olan nokta şu 2023’e kadar Sivas’ta enerjiyle ilgili bütün yatırımları yapacağız diyorlar. Hedef güzel ama rakamlar onu göstermiyor. Yaklaşık 400 milyon yatırım planlanıyor. Bu seneki yatırım 40-50 milyon civarında. Bu paralarla 10 sene sürer. Dolayısıyla yatırım miktarını arttırmak lazım" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın da programda emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Davut Gül ve ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa muhtarlara plaket verdi.