CHP’li Ağbaba’dan Ali Erbaş’a 29 Ekim hutbesi tepkisi!

Siyaset Haber Girişi : 29 Ekim 2021 19:40
CHP’li Ağbaba’dan Ali Erbaş’a 29 Ekim hutbesi tepkisi!
CHP’li Ağbaba’dan Ali Erbaş’a 29 Ekim hutbesi tepkisi!

 

Sanal Instagram haber içi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin Çorum İl Başkanlığı’nda açıklamalarda bulundu.

 

 

Cumhuriyet'in önemine dikkat çeken Ağbaba, “Hem Cumhuriyet hem de özellikle onun kurucusu, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk sistemli bir şekilde, organize bir şekilde unutturulmak isteniyor, anılmıyor. Bütün bu çabaların boş olduğunu hala göremediler. Önce Atatürk demiyorlardı, şimdi Atatürk demeye başladılar. 15 Temmuz darbesiyle beraber, hiç Atatürk'ü tanımayanlar, parti binalarına Atatürk'ün posterini asmaya başladılar.” açıklamasında bulundu.

 

 

Cumhuriyet Bayramı’na denk gelen cuma hutbesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anılmamasına tepki gösteren Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Bugün yine Atatürk'ün kurmuş olduğu Diyanet İşleri'nin Başkanı, Atatürk'ü anmamış. Çok da iyi etmiş! Onun gibi bir insanın anmasına ihtiyacı yok Atatürk'ün. Bu ülkede her şeyimizi borçlu olduğumuz, ezanların okutulmasını borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün hutbelerden çıkarılmasını da kınadığımızı söylemek istiyoruz.

 

Şu andaki Diyanet İşleri Başkanı, siyasetin adeta bir emir eri olmuş, adeta onların kılıçlığını yapan bir şahsiyet. Maalesef Diyanet İşleri Başkanı, Diyanet İşleri'ni bir Diyanet İşleri gibi yönetmiyor; AKP'nin bürosu gibi yönetmeye çalışıyor.

 

 

İlhan içen  haber arası