casino siteleri

Çiçek: “Kuran’ın yaşayarak anlatmalıyız”

Bölge Haber Girişi : 16 Şubat 2018 17:30
Çiçek: “Kuran’ın yaşayarak anlatmalıyız”
Adıyaman'ın Kahta İlç
Adıyaman’ın Kahta İlçe Müftülüğü Şubat ayı personel toplantısına, Adıyaman Üniversitesi Arapça Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hacı Çiçek’i konuk etti.

Adıyaman’ın Kahta İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Yrd. Doç. Dr. Hacı Çiçek, din hizmetlerini istenen manada verebilmek için bilgi birikiminin çok önemli olduğunu belirterek, okumanın önemine dikkat çekti.

Kur’an-ı Kerim’in okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, gündemdeki konuları personelle paylaşarak personelin sorunları ve temennileri dinlendi.

Müftülük çalışanlarına görevleri ile ilgili daha verimli çalışmaları için tavsiyelerde bulunan Müftü Çevik, “Her ay olduğu gibi bu ayki toplantıda da personelin görev heyecanını canlı tutmak, bilgi birikimlerine katkı sağlamak için konferans düzenlendik. Uzun zaman Kahta İmam Hatip Lisesinde Meslek dersleri öğretmeni olarak çalışan, şimdi ise Adıyaman Üniversitesi Arapça Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hacı Çiçek’i konuk ettik. Bizi kırmadığı için Allah kendisinden razı olsun” dedi.

Kur’an’ı önce yaşayarak anlatılması gerektiğini belirten Adıyaman Üniversitesi Arapça Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hacı Çiçek, "Ben de din hizmetlerini yakından tanıyan bir ailenin çocuğuyum. Bundan dolayı din hizmetleri konusunda daha çocuk yaşlarda ilgi duymaya başladım. Bizler Müslümanlar olarak sürekli özeleştiri yaparak, nasıl daha iyi bir din hizmetini nasıl sunabiliriz düşüncesinde olmalıyız. Emir veya nehiyleri kendi hayatımızda tatbik etmiyorsak, bunu vatandaşa anlatamayız. Bundan dolayı Kuran’ın öğretilerini ilk önce biz yaşayacağız, yaşadığımızı da anlatmaya çalışacağız. Din hizmetini istenen manada verebilmek için bilgi birikimi çok büyük önemli arz ediyor.

Din görevlileri karakter, şahsiyet ve ahlaken toplumun en iyi örnek insanı olması gerekiyor. Hatta böyle olması zorunludur. Çünkü insanlarla hayatın bütün safhasında, her aşamasında karşı karşıyadır. Okuyacak ve okuyarak gelişeceğiz. Toplumların gelişmesi o toplumların okuması ile doğru orantılıdır. Unutmayınız ki bizler de okuduğumuz oranda gelişeceğiz” şeklinde konuştu

Kahta Kültür Merkezi’nde düzenlenen Şubat ayı personel toplantısına, Kahta İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, vaizler, müftülük personeli, ilçe, belde ve köylerde görev yapan imam hatip, müezzin ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.