Cnc Lazer Kesim

Bilim-Teknoloji Haber Girişi : 21 Temmuz 2022 09:05
Cnc Lazer Kesim

İmalat sektörü ülkelerin gelişmeleri açısından çok önemli bir konumda bulunmaktadır. Ekonomik anlamda gelişmekte olan ülkeler dikkatle incelenecek olursa imalat sektörlerindeki başarıları göze çarpmaktadır. İmalat sanayisi diğer tüm sektörleri kapsayıcı bir rol üstlenmiştir. Havacılık, savunma sanayi, otomobil sanayi ve daha birçok alan imalat sektörünün yan dalları olarak sıralanabilmektedir. İmalatın gerçekleşebilmesi için ise malzemeleri işleyecek makinelere ihtiyaç duyulmaktadır. Makine imalatını gerçekleştirebilen firmalar öncelikle kendi bünyesinde çalışanlarına ve işçilerine daha sonra da ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlamaktadırlar. Makine imalatçıları uzun yılların getirmiş olduğu beceri sayesinde böylesine komplike işler başarabilmektedirler. MVD Makine 1950 yılından bu yana makine sanayisinde özveri ile çalışmakta ve kaliteli ürünleri müşterilinin hizmetine sunmaktadır. Sunulan ürünler arasında göze çarpan sistem fiber lazer makinesi olmaktadır.

Sanal Instagram haber içi

İlhan içen  haber arası

Lazer Kesim İşlemleri

İmalat sanayisinde sac metaller standart ölçülere göre uzun bant hatlarına sahip dökümhanelerde üretilmektedirler. Sac metaller ve çeşitli kesit geometrilerine sahip profiller uzun uğraş ve emek sonucunda imal edilmektedirler. İmalat sanayisinde bu araç ve gereçlerin direk olarak kullanılması mümkün olmamaktadır. Bu sac metal ve profillerin farklı şekillerde ve geometrilerde kesilmesi veya bükülüp kullanılacağı alana uygun bir şekille getirilmesi gerekir. İşte tam burada ingilizce bir kavram olan fiber laser cutting ortaya çıkmaktadır. Lazer kesim makinesi kullanılarak uygun şekillerde imalat parçaları üretmek mümkün olabilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.