Cumhurbaşkanı, Malatya’da TOKİ’nin konutlarının anahtarlarını verdi

Malatya Haber Girişi : 23 Şubat 2015 10:25
Cumhurbaşkanı, Malatya’da TOKİ’nin konutlarının anahtarlarını verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyi

 
Malatya’da Yeni Cami önünde düzenlenen toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ’nin Malatya’da gaziler ve alt gelir grubu için inşa ettiği konutların hak sahiplerinden 11 ailenin anahtarlarını teslim etti. Cumhurbaşkanı ilk anahtarı, Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Bayram Akdemir’e verdi. Törende konuşan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan da, planlanan proje çalışmalarıyla birlikte Malatya’da toplamda 24 bin konut inşa edileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  törende yaptığı konuşmada, Malatya'da yapımı tamamlanan ve toplam değeri 240 milyon lira olan eser ve yatırımların resmi açılışlarının yapılacağını belirterek, açılışı yapılan eserlerde emeği tüm kurum, kuruluş ve özel sektör temsilcilerine teşekkür etti.
Büyüyen, gelişen, modern bir Malatya için son 12 yılda çok önemli yatırımlar yaptıklarını ve bunların devam edeceğini belirten Erdoğan, 3 bin 609 dersliği, 800 yataklı devlet hastanesini, 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesini, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini Malatya'ya kazandırdıklarını, bölünmüş yol uzunluğunu 36 kilometreden, 336 kilometreye çıkardıklarını söyledi.

25 bin seyirci kapasiteli stadyum inşa ediliyor
Malatya'nın, ulaşım altyapı noktasındaki önemine işaret eden Erdoğan, “Hem Malatya için hem de ülkemizin kuzey-güney ulaşım hattı için çok önemli olan Ermenek Tüneli inşallah bu yıl tamamlanıyor” dedi. Erdoğan, 25 bin seyirci kapasiteli stadyum inşaatının devam ettiğini belirtti.

TOKİ 650 bin konut rakamına ulaştı
Törende konuşan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan da, TOKİ olarak ülke çapında yaklaşık 650 bin konut ve 6 bin 700 sosyal donatı rakamına ulaşıldığını ifade etti. Planlanan proje çalışmalarıyla birlikte Malatya’da toplamda 24 bin konut yapılacağını açıklayan TOKİ Başkanı, bu konutların 11 bin 327’sinin ihale edildiğini, yaklaşık 7 bin 327 konutun da bitirildiğini söyledi.

TOKİ’den Malatya’ya 1 milyar 62 milyon lira yatırım
Turan, “Malatya ilimizde toplamda 43 şantiyede bulunmaktadır. Ayrıca 5 hastane, 2 sağlık ocağı, sevgi evi, engelsiz yaşam merkezi, 5 lise, 6 ilköğretim okulu, 3 pansiyon, 10 cami, 11 spor salonu, 8 ticaret merkezi, kütüphane, 5 aile sağlık merkezi gibi sosyal donatılar da yer almaktadır. TOKİ olarak Malatya’ya toplamda yaklaşık 1 milyar 62 milyon lira yatırım yapılmıştır.” diye konuştu.

İlk anahtar Murahip Gaziler Derneği Başkanına
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından TOKİ tarafından yapımı tamamlanan konutların hak sahiplerinden 11 ailenin anahtarlarını teslim etti. Erdoğan, ilk anahtarı, Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Bayram Akdemir'e verdi. Anahtar teslimlerinin ardından Erdoğan, '”Ya Allah, bismillah” diyerek yapımı tamamlanan eser, hizmet ve yatırımların toplu açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Malatya ve çevre illerin AK Parti milletvekilleri katıldı. 

Cumhurbaşkanı, Elazığ’da 160 afet konutunun resmi açılışını yaptı 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma (20 Şubat 2014) günü de Elazığ İzzetpaşa Meydanı’nda toplu açılış törenine katıldı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan burada da, TOKİ'nin 160 afet konutunu tamamlayarak, hak sahiplerine teslim ettiğini açıkladı.

Sanal Instagram haber içi