casino siteleri

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı kararlar çok önemli

Siyaset Haber Girişi : 17 Şubat 2022 22:31
Cumhurbaşkanımızın açıkladığı kararlar çok önemli
Cumhurbaşkanımızın açıkladığı kararlar çok önemli

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milyonlarca vatandaşın merakla beklediği çok önemli kararlar açıkladığını ifade ederek “Bugüne kadar hep söyledik yine söylüyoruz çözerse AK Parti çözer. Milletimiz müsterih olsun enflasyonla mücadelemiz  sürecek.  Bu konuda çok kararlıyız ve yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz” dedi.

YouTube Haber arası

 

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü kabine toplantısının ardından açıkladığı kararları değerlendirdi. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından birçok kesimi yakından ilgilendiren önemli kararların duyurulduğunu belirten Çakır, “Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrası açıkladığı müjdeler ile bir kez daha milyonlarca vatandaşımızı sevindirdi. Cumhurbaşkanımız Liderliğindeki hükümetimiz hakikaten enflasyonla ciddi bir mücadele veriyor. Atılan adımlar ortada, her konuda ince eleyip sık dokuyoruz. Pandemi ve beraberinde gelen enerji krizi tüm dünyanın başına bela oldu. Biz de hükümet olarak vatandaşımızı bu krizden korumak için çaba gösteriyoruz. Bu noktada Cumhurbaşkanımız alınan kararları açıkladı. Bu kararlar gerçekten çok önemli ve sevindirici. Elektrik konusunda Cumhurbaşkanımız vatandaşlarımızı rahatlatacak yeni adımların kararını aldıklarını müjdeledi. 210 kilowatt saate kadar düşük tarife ve yüksek tarife rakamlarının ilgili kurumlarımız tarafından vatandaşlarımızın lehine yeniden değerlendirileceğini söyledi.  Ayrıca küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer kademelendirme yapılacağını belirtti. Bunun yanında dernekler, vakıflar, cemevleri dahil ticarethane statüsünden fatura ödeyen kuruluşların elektrik bedelleri önemli oranda düşeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bir diğer müjde de kriterlere uyan 4 milyon hane için yılda iki defada ödenmek üzere 450 ile bin 150 lira arasında değişen miktarlarda doğal gaz desteği verilecek olması. Bunlar hakikaten çok önemli kararlar. Milletimiz için hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çiftçiler için de önemli müjdeler duyurduğunu dile getiren Çakır,  “Bilindiği gibi daha önce Tarım Kredi Kooperatiflerinin satış merkezlerinde hafta başı itibariyle üre ve çay gübrelerinin fiyatlarında yüzde 30’a varan indirimler yapılmıştı. Buna ilave olarak bugünden itibaren can gübresi, amonyum sülfat ve nitropower gübrelerinde de yüzde 30’luk indirime gidildiğini Cumhurbaşkanımız açıkladı. Cumhurbaşkanımız ayrıca hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla karma hayvan yeminin yüzde 12 indirimle satılmaya başlanacağını duyurdu. Açıklanan bir diğer müjde pancar üreticilerine yönelikti. Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdeye göre pancar üreticilerimizin mart ayında alacakları pancar bedellerinin ödemesi bir ay öne çekilecek ve yarın hesaplarına yatırılacak. Bu müjdeler çiftçilerimizin merakla beklediği müjdelerdi” ifadelerini kullandı.   


Erdoğan’ın öğrenciler için duyurduğu müjdeleri de değerlendiren Çakır ”Cumhurbaşkanımız yurtlarda 16 GB olan internet desteğinin 32 GB'a çıkarıldığını müjdeledi. Ayrıca akademik yarıyılın ikinci döneminden başlamak üzere yurtlarda kalan gençlerimize beslenme yardımının 570 liradan 750 liraya yükseltildiğini ve böylece üniversite öğrencilerimizin muhtemel artışlara karşı korunduğunu açıkladı. Bu müjdeler gerçekten çok önemli. Ben bu kararlardan dolayı Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hep söyledik yine söylüyoruz çözerse AK Parti çözer. Milletimiz müsterih olsun enflasyonla mücadelemiz sürecek.  Bu konuda çok kararlıyız ve yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz” diye konuştu.

 

Tüm dünyada enerji fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Çakır, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bu konu maalesef ülkemizde bazı kesimler tarafından son zamanlarda bir istismar aracı haline dönüştü. Cumhurbaşkanı'mızın da ifade ettiği gibi yüksek enerji fiyatları sadece bize mahsus bir durum değildir. Küresel düzeyde fiyatların arttığını göz önünde bulundurmak gerekir. Cumhurbaşkanımız da dün ki konuşmasında açıklamıştı, konutlarda aylık 200 kilowatt tüketim üzerinden bakıldığında ülkemiz Avrupa'da 34 ülke arasında vatandaşlarına en ekonomik hizmeti sunan 3'üncü ülkedir.   Türkiye 100 metreküplük tüketime 18,5 Avroluk faturasıyla Avrupa'nın vatandaşına en ucuz doğalgaz hizmeti sunan ülkesidir. Doğalgazın yüzde 75'ini devletimiz karşılıyor. Yani 2 bin TL'lik bir faturanın neredeyse bin 500 TL' sini devletimiz karşılıyor. Neticede bunları göz ardı edip de bu konu üzerinden algı yapmak vicdan dışıdır. Hükümet olarak biz vatandaşımızı yuksek enerji fiyatlarına karşı korumak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda çok kararlıyız."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.