casino siteleri

Cumhuriyet Üniversitesinde akademik başarı

Eğitim Haber Girişi : 30 Kasım 2020 12:18
Cumhuriyet Üniversitesinde akademik başarı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesindeki 5 akademisyen Dünyadaki akademisyenler arasında ilk yüzde 2 arasına girmeyi başardı.
Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) bulunan Stanford Üniversitesi´nde yapılan ve PLOS Biology dergisinde yayımlanan "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators" başlıklı makaleye göre, Dünyadaki tüm akademisyenler arasında kariyer sıralaması yapıldı. Yapılan sıralamada tüm kariyer ve 2019 verilerine göre Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden 5 akademisyen de yer aldı. Söz konusu sıralamaya Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü´nden Prof. Dr Uğur Ulusoy ve Prof. Dr. Meftuni Yekeler ile Jeoloji Mühendisliği Bölümü´nden Prof. Dr. Işık Yılmaz, Fen Fakültesi Fizik Bölümü´nden Prof. Dr. Emine Öztürk ile Biyokimya Bölümünden Doç. Dr. Nail Altunay dâhil oldu.
Stanford Üniversitesi´nden Dr. John PA Ioannidis ve ekibi tarafından yayımlanan çalışmada standart atıf göstergeleri temelinde, Dünyadaki tüm akademisyenlerin yüzde 2´sini oluşturan dünyanın en iyi 159.684 bilim insanı belirlendi. Veri tabanına göre standart atıf göstergeleri, bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak hesaplandı ve bilim insanlarını 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sınıflandırıldı.