casino siteleri

DARENDE’DE 16 HAFIZA İCAZET BELGELERİ VERİLDİ

Eğitim Haber Girişi : 19 Ekim 2015 19:48
 DARENDE’DE 16 HAFIZA İCAZET BELGELERİ VERİLDİ
Darende ilçesi Hulusi Ef

Somuncu Baba Külliyesi'nde düzenlenen icazet törenine Vali Süleyman Kamçı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, Darende Kaymakamı Ali Türk, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hamit Hamidettin Ateş ve davetliler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından söz alan Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Kur’an a hizmeti en büyük ideal gören bir milletin çocukları olduklarını ifade ederek “ Ümmetimin en şeriflileri kuranı hıfzedenler taşıyanlar müjdesine nail olanlardır müjdesine nail olmak için bugünlere gelmişiz. Allah’ın kitabını elinden bırakmayanların Allah elini bırakmaz. Allah’ın kitabını unutmayanları da Allah unutmaz. Ülkemizin her köşesi tarihi güzellikleri ile dolu güzellikleri sahibiyiz. Darende’mizde Somuncu Baba Hulusi Efendi gibi Gönül Sultanları’nı bağrında taşıyan bir şehrimiz. Karşılıksız hizmet etmiş bu güzel insanları da Allah eksik etmesin. Hizmeti devam ettirenlere de Allah yardım etsin. Bize bu güzellikleri yaşatan Darende’ye girdiğinizde hemen hissettiğiniz bu manevi atmosferin arkasında bunları himaye eden Vakfımıza ve Başkanına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak ise Kur’an hizmetlerinin şu anda toplam 40 bin hoca ile 1 milyon 150 bin vatandaşa ulaştığını ifade etti. Malatya’da 59, Türkiye’de ise 6 bin 150 hafızın diplomalarını aldığını ifade eden Albayrak, “1976 yılından bugüne kadar bir kayıt tutuyoruz. Bugün itibari ile son sayımız 120 bin 80. Hafızlık belgesini alan kardeşimiz. Kur’an ın hafızı olan Kur’an’ın da kendine muhafız olan milletimize manevi ahlaki rehber olacak, mihrabımızdan gönüllere nur saçacak ve kürsüsünde milletimizin manevi hayatına katkı sağlayacak hocalar, hafızlar adaylar yetişmiştir. Allah’a hamdolsun” şeklinde konuştu.
Kur’an kurslarının artık İmam Hatiplerle entegre olduğunu ifade eden Albayrak, “Yani Osman Hulusi Efendi Kuran Kursunda olduğu gibi, çocuklarımız hem orta okula giderken aynı zamanda Kur’an kursuna kayıt oluyor. Ve 2011 yılında başlattığımız projede Hafızlarımızın gittiği İmam Hatiplerde, Denizli de, İstanbul Bahçelievler Abdurrahman Gürses İmam Hatip Lisesinde ve bugün sayıları 10’a vardı, hafız olan çocuklarımız devlet parasız yatılı imkanından belgesiyle faydalanır hale geldi. Belgesini gösterdiğinde Milli Eğitim ücretsiz olarak onları devlet parasız yatılıya alıyor ve Türkiye Diyanet Vakfımız da bütün eğitim hayatı boyunca bu evlatlarımıza burs veriyor” diye konuştu.
Türkiye genelinde 15 bin Kur’an kursunun bulunduğunu ve bunlarında bin 300’ünün yatılı olduğunu belirten Albayrak, bu yıl 47.7 milyon TL’yi Kur’an Kurslarına iaşe yardımı olarak dağıttıklarını söyledi.
İnönü üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman’da hafızlığın önemine değinerek “Cenab-ı Hakk peygamberimiz ile Kur’an-ı kerim’e iki özellik vermiştir. Kur’an-ı Kerim evrensel bir özelliğe sahiptir, Peygamberimiz de Hatemün Nebiyyindir. Biz toplum olarak çok büyük bir mirasa sahibiz. Bu mirasımız bizzat peygamber efendimiz tarafından hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar ulaşmıştır. Bu gün şu güzel ortamda katıldığımız program gerçekten bir zenginliktir. Bu güzel programı huzurumuza çıkaran eğitimdir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından hatimlerini tamamlayan hafızlara icazet belgeleri, Malatya Valisi Kamçı ve Vakıf Başkanı Ateş tarafından verildi. Vali Süleyman Kamçı, hafızları tek tek tebrik ederek çeşitli hediyeler takdim etti. Hayırsever iş adamlarının da hafızlara para ve altın hediyesi takdiminden sonra programa katılan protokol Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri'nin türbesini ziyaret etti.

Deprem konutları