casino siteleri

DARENDELİ SERVİS ŞOFÖRLERİ, ‘S’ PLAKA UYGULAMASINI PROTESTO ETTİ

Malatya Haber Girişi : 20 Mayıs 2016 17:33
DARENDELİ SERVİS ŞOFÖRLERİ, ‘S’ PLAKA UYGULAMASINI PROTESTO ETTİ

 Darendeli servis şoförleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin S plaka uygulamasını protesto etti. 
Darende ilçesindeki sivil toplum kuruluşları ve servis şoförleri, ilçe girişinde buluşarak D300 Karayolu’nda konvoy yaparak ilçe merkezine kadar sirenler eşliğinde eylem yaptı. Çarşı merkezinde toplanan servisçiler, burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklama yapan Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreteri Ali Gök, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 bin TL olarak belirlenen ‘S’ plaka ücretini vermelerinin imkanı olmadığını belirtti. Gök, “Bakanlığın verdiği ihale bedelleri çok düşük olduğundan servis şoförü arkadaşlarımızın ‘S’ plaka alamaya gücü yetmemektedir. Buna rağmen Malatya Büyükşehir Belediyesi zorunlu kılmıştır. Bizler her zaman tertipten ve düzenden yana olduk. ‘Y’ Belgesi dediler aldık, D4 belgesi dediler aldık. Şimdi de ‘S’ plaka deniliyor, biz almayalım demiyoruz. Bu plaka bedellerinin aşağıya çekilerek, taksit yapıldığı takdirde tüm arkadaşlarımız bu plakaları alacaktır. ‘S’ plaka ücretleri değişmediği takdirde eğitim dönemi bitikten sonra taşıma işlemi bırakılacak, bu işi kim yapabiliyorsa gelsin yapsın diyeceğiz. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz, artık sesimizi duyun, belediyeler ticaret için değil hizmet için vardır” diye konuştu.
Servis Şoförü Mehmet Bitkin ise 8 bin TL olarak belirlenen ‘S’ plakasını almaya güçlerinin olmadığını belirterek, mağdur edildiklerini söyledi.
Basın açıklamasının ardından, Malatya Büyükşehir Belediyesine ‘S’ plakada indirim yapılması üzerine hazırlanan dilekçeler verildi.

YouTube Haber arası