casino siteleri

Deprem bölgesi Elazığ´dan İzmir´e yardım sürüyor

GENEL Haber Girişi : 01 Kasım 2020 13:51
Deprem bölgesi Elazığ´dan İzmir´e yardım sürüyor
ELAZIĞ (İHA) - Deprem bölgesi Elazığ´dan aynı kaderi yaşayan İzmir´e valilik ve belediye tarafından gönderilen 2 tır yardımın ardından 9 kişilik Kızılay ekibiyle birlikte 1 tır yardım daha gönderildi.
24 Ocak´ta meydana gelen 6.8´lik depremde Elazığ´da 37, Malatya´da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetmiş ve 20 binden fazla konut ağır hasar görmüştü. Depremin yaralarının sarılmaya devam ettiği Elazığ, 6.6 büyüklüğünde deprem ile aynı kaderi yaşayan İzmir´i yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda valilik ve belediye tarafından 2 tır yardım ve kurtarma ekipleri sevk edilmesinden sonra Türk Kızılayı Elazığ Şubesi de yorgan, battaniye, çocuk bezi, kıyafet, gıda kolileri olmak üzere 1 tır dolusu yardım hazırladı. Yardım tırı, Şube Başkanı Rahman Kızılkaya ile birlikte 9 kişilik ekiple yola çıktı.
İzmir´de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra Türk Kızılay Genel Merkezi´nin olay yerine intikal ettiğini belirten Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, "Dün itibariyle genel merkezle istişare yaptık. Bugün Elazığ Kızılay Şubesi olarak İzmir´e insani yardım malzemesi götürmek oradaki depremzedelere yardımcı olmak, çalışmalara katılmak üzere İzmir´e hareket edeceğiz. 24 Ocak´ta bunu yaşayan bir şehir olarak o acıyı yaşayanlardan, çalışmalara katılan ekiplerden birisiyiz. Dün yaşadığımızı bugün İzmir yaşıyor. Oradaki insanlarımıza bir nebze olsa faydamız dokunması adına gönüllerimizle birlikte oradaki çalışmalara katılacağız. İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet diliyoruz. Tüm İzmirlilere çok geçmiş olsun" dedi.