Deprem bölgesi Malatya´da köy evleri yükseliyor

Ekonomi Haber Girişi : 21 Nisan 2023 11:01
Deprem bölgesi Malatya´da köy evleri yükseliyor
Deprem bölgesi Malatya´da köy evleri yükseliyor

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya´nın Akçadağ ilçesinde inşasına başlanan tek katlı köy evlerinin yapımı son sürat devam ediyor.

Sanal Instagram haber içi

 


6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya´nın Akçadağ ilçesinde geçtiğimiz günlerde yapımına başlanan 177 tek katlı köy evlerinin yapımı son sürat devam ediyor. Bir taftan da konteyner kentlerin oluşturulduğu ilçede 177 köy evinin 6 ay içerisinde tamamlanarak depremzedelere teslim edilmesi bekleniyor. Köy evlerinin inşasına hızlı bir şekilde başladığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür eden Bahri Mahalle Muhtarı Yusuf Duman," 6 Şubat depremlerinde mahallemizde 65 ev yıkıldı, 430 evimizde ağır hasar oluştu 9 vatandaşımız hayatını kaybetti.

 

İlhan içen  haber arası

Deprem sonrası depremzedeler için kalıcı konutlar tamamlanana kadar mağdur olmasınlar diye bir taraftan da konteyner kentler kuruldu. İnşallah Allah´ın izniyle 6 ay sonra evlerimize gireceğiz. Emeği geçenlerden, sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah bin kere razı olsun" diye konuştu

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.