casino siteleri

Depremde torununu ve gelinini kaybeden Yıldız: ´´Hiçbir zaman depremin yaraları unutulmuyor´´

HABERDE İNSAN Haber Girişi : 24 Ocak 2023 13:31
Depremde torununu ve gelinini kaybeden Yıldız: ´´Hiçbir zaman depremin yaraları unutulmuyor´´
Elazığ´da 24 Ocak 2020´de meydana gelen depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek Sitesinde 2 yaşındaki torununu ve gelinini kaybeden Ab
Elazığ´da 24 Ocak 2020´de meydana gelen depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek Sitesinde 2 yaşındaki torununu ve gelinini kaybeden Abbas Yıldız, ´´Hiçbir zaman depremin yaraları unutulmuyor. Sürsürü bölgesine halen uğramıyoruz" dedi.
Elazığ´da 24 Ocak 2020´de meydana gelen 6.8´lik depremde burada 37, Malatya´da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde 25 binden fazla konut ağır hasar gördü. Depremde en çok can kaybı ise merkeze bağlı Sürsürü Mahallesi´nde bulunan Dilek Sitesinde oldu, burada 14 kişi yaşamını yitirdi. Çöken binada anne Fatma Yıldız (29) ve oğlu Doruk Abbas Yıldız´ın (2) cansız bedenleri çıkartılırken diğer oğlu Miraç Yıldız (9) ise sağ olarak kurtarılmıştı. Dede Abbas Yıldız (63) gelini ve torununu kaybedişinin 3üncü yılında acı anları anlattı. Abbas Yıldız, ´´Hiçbir zaman depremin yaraları unutulmuyor. Sürsürü bölgesine halen daha uğramıyoruz. Cumhurbaşkanımız, depremler insanları öldürmüyor betonlar öldürüyor demişti. Kentsel dönüşümler artsa, daha iyi olur. Depremler öldürmüyor beton yığınları öldürüyor. 94´ten beri Elazığ´dayız. Bizim o yıkılan Dilek Sitesi 1986 yapımıdır. Orada sıkıntı vardı. Zaman zaman kentsel dönüşüme sokalım diyorduk. Kat yüksekliği verilmiyordu. Sürsürü Mahallesi deprem bölgesi. Elazığ´ın 3´te 2´si gitti. 25 bine konut yapıldı" diye konuştu.