Derme Kanalı´nın üzeri kapatılıyor

GENEL Haber Girişi : 30 Ağustos 2020 15:02
Derme Kanalı´nın üzeri kapatılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi 3. Etap´ta devam eden çalışmaların yanı sıra, bu alanın önünden geçmekte olan Derme Kanalı´nın üzerinin kapatılması ile ilgili çalışmalar da yapılıyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert, Derme Kanalının Başharık Mahallesinde geçmekte olan ve TOKİ 3. Etabı önünde yer alan 50 metrelik kısmının kapatıldığını belirtti.

Sanal Instagram haber içi

 


Mehmet Mert, bu alanda yapılacak olan TOKİ evlerinde ikamet edecek olanların Güney Kuşak Yolu´na geçişlerini kolaylaştırmak adına Derme Kanalının üzerini kapattıklarını söyledi.
Mert, "Derme Kanalı, Güney Kuşak Yolu´nun ortasından geçiyor. Şu anki üst kapama çalışması yaptığımız kısım, bizim yaklaşık 12-13 metre yol çalışmamızın üst kısmı yani güney kısmının menfezini oluşturmaktadır. Mevcut Derme Kanalı, yeni kanal çalışmasıyla beraber tamamen ortadan kalkacak. Güney Kuşak Yolunda sürdürdüğümüz çalışmaları tamamladığımızda daha modern ve Malatya´ya yakışır bir kanal düzenlemesi yapacağız. 50 metrelik Güney Kuşak Yolu projesi kapsamında yol genişletme çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. k

İlhan içen  haber arası

Yolunun Başharık Mahallesine denk gelen yaklaşık 1 km´lik kısmında yol genişletme ve açma çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Menfez ve kavşak çalışmalarını da yaptığımız yolun bu kısmını en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Bu bölgede çok sık trafik kazaları meydana geliyordu. Güney Kuşak Yolu´nun tamamlanmasıyla bu bölgedeki trafik akışı ferahlayacaktır. Sayın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan Bey´in gösterdiği hedef doğrultusunda, Güney Kuşak Yolu çalışmalarını 2022 yılında tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Memet Gündüz 02 Eylül 2020 18:41

    Daha düne kadar yürüme yolları bisiklet yollarından bahsedenler oradaki halka çok görüldüğü işin maddi yönü düşünülerek kolayına gidiliyor fahri Kayhan süni kanal büyük masraf diger taraftan hazır olan kanalı kapatmak hanği vicdani kabul eder yazık orda büyüyen biri olarak kabul edilemez

  • Destan Şehir 30 Ağustos 2020 16:28

    Mühendislik yok, estetik mantık yok. Su kanalları ile oyun olmaz. Hazırda kanalboyu tarzı yerimiz var. Onuda kaybedeceğiz. Olmayan yerde kanal açarken, kanal olan yeri mahvediyoruz. Şehrin kimliği olan yerlerde değişiklik yapmak şehircilik mi? Hangi yolu düzgün yaptılarki..veni açılan tren yoluna paralel (maşti arkası)yolun servis şeridi bile yok. yol kaldırıma sıfır.