Dilek'te 100 Çocuk Erkekliğe İlk Adımını Attı

Malatya Haber Girişi : 31 Ağustos 2015 22:09
Dilek'te 100 Çocuk Erkekliğe İlk Adımını Attı
İstanbul Malatya Dileklil

Yeşilyurt Belediyesi hizmet sınırları kapsamında yer alan Dilek Mahallesi meydanında düzenlenen Sünnet Şöleni’ne Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Güner, Mehmet Çınar, Murat Türksoy, İstanbul Malatya Dilekliler Dernek Başkanı Ali Karadoğan, MASTÖB Genel Başkanı ve Yeni Malatyaspor Kulüp Bakanı Adil Gevrek, MASTÖB Yönetim Kurulu, Yeni Malatyaspor Kulüp yöneticileri, İstanbul’dan gelen iş adamları, sünnet edilmiş çocuklar, aileleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Meydanda düzenlenen toplu yemek ikramıyla başlayan etkinlikte İbrahim Canpolat tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Mustafa Karakuş, İslamiyet’te sünnetin önemini ayetler ve hadisler ışığında anlattı. Dilek halkının büyük ilgi gösterdiği şölende daha önceden sünnet ettirilen çocukların büyük bir heyecan yaşadıkları gözlendi.
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Murat Türksoy, kültürel faaliyetlere her zaman destek verdiklerini söyledi. Ankara’da bulunan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın selamlarını ileten Türksoy, “Öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. 93 yıl önce büyük bir zafer kazanarak, bize bu güzel vatanda yaşama imkanı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan savunmasında şehitlik mertebesine ulaşanları saygı ve rahmetle yad ediyorum. Ayrıca son dönemlerdeki terör saldırılarında hayatını kaybeden kahraman askerlerimize, polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalanlara başsağlığı diliyorum. Böylesine anlamlı ve güzel bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ta burada olmayı çok isterdi ancak bazı toplantılara katılmak üzere Ankara’da bulunuyor, kendisinin selam, saygı ve muhabbetlerini size iletiyorum. Yeşilyurt Belediyesi olarak sosyal ve kültürel etkinliklerde yer alıp destek veriyoruz, bundan sonrada bu tür etkinliklerde halkımızla sürekli birlikte olacağız. Çocuklarımızın ülkesine, milletine, bayrağına, dinine bağlı bir şekilde yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz, hepsinin gözlerinden öpüyorum, sağlıklı ve başarı dolu bir hayat diliyorum” dedi.
“SÜNNET ŞÖLENİNİ GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”
İstanbul Malatya Dilekliler Dernek Başkanı Ali Karadoğan, Sünnet Şöleni’nde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek, “Her ilçenin kendine özgü şöleni vardır, ancak Dilek mahallemizde hiçbir şölen yoktu. Dernek Yönetimi olarak sünnet şöleni yapmaya karar verdik. Bu şölenleri geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Gelecek yıllarda da devam ettireceğiz. Sünnet olan 100 çocuğumuza, kirvelerimize ve bizi yalnız bırakmayan herkese içten teşekkür ederim” diye konuştu.
MASTÖB BAŞKANI ADİL GEVREK KİRVE OLDU
Dilek halkıyla böylesine güzel bir etkinlikte birlikte oldukları için mutlu olduklarını ifade eden Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Genel Başkanı (MASTÖB) ve Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, “Ali Karadoğan ve ekibine böylesine anlamlı bir etkinlik düzenleyerek bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ederim. Sünnet olan çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum, güzel ve sağlıklı bir hayat yaşamalarını temenni ediyorum” dedi.
Gevrek, Dilek halkından Yeni Malatyaspor’a sahip çıkmalarını isterken, Passolig bileti satın alarak kulübe destek olmaya çağırdı. Gevrek, sünnet olan çocuklardan birinin de kirvesi oldu.
Dilek Mahalle Muhtarı Osman Karaavcı ise mahallerinde böyle güzel bir etkinlik düzenlendiği için mutlu olduklarını ifade ederek, “İstanbul Dilekliler Derneği’ne, Yeşilyurt Belediyesi’ne, bu organizasyonun hayata geçmesinde büyük emek ve gayret sarf eden tüm kardeşlerime mahallem adına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Törende iş adamları ve davetliler çocuklara kirvelik yaparak çeyrek altın taktı. İş adamları kirvesi oldukları çocukların isim ve adreslerini alarak, bundan sonra da çocuklarla ilgilenme sözü verdiler.
Sünnet Şöleni’nde sahne alan Mustafa Kısacık, Sadi, Mehmet Balaman, Emin Karatoprak ve Özlem Uğurlu, söyledikleri birbirinden güzel türkülerle sünnet olan çocuklara ve mahalle sakinlerine doyumsuz bir gece yaşattılar.

Sanal Instagram haber içi