Diyarbakır annelerinden Malatyalı şehidin ailesine taziye ziyareti

GENEL Haber Girişi : 22 Şubat 2021 15:40
Diyarbakır annelerinden Malatyalı şehidin ailesine taziye ziyareti
Diyarbakır´da HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, geçtiğimiz günlerde Gara´da şehit edilen askerlerin arasında yer alan Malatyalı Şehit Astsubay Semih Özbey´in annesi Sadiye Özbey´e taziye ziyaretinde bulundu. Birlikte 2 yıl HDP önünde evlat nöbeti tuttukları acılı şehit ailesinin yanında olan Diyarbakır aileleri, HDP´ye tepki gösterdi.
Diyarbakır´da 2019 yılından beri HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, geçtiğimiz günlerde Irak´ın Kuzeyi Gara bölgesinde şehit edilen askerlerden Malatyalı Şehit Jandarma Astsubay Semih Özbey´in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Evlatları PKK tarafından kaçırılan aileler, kendileri gibi evlat nöbeti tutan, Diyarbakır´da 6 yıl önce görev yerine giderken kaçırılan Jandarma Personel Astsubay Semih Özbey´in annesi Sadiye Özbey`in acısına ortak oldu.
Taziye evine gelen aileler burada Özbey ailesine taziyelerini iletirken, PKK ve destekçisi HDP´ye de sert tepki gösterdi. Diyarbakır´da HDP binası önünde evlatlarını kurtarmak için mücadelelerine devam ettiklerini söyleyen aileler, teröre destek veren HDP´nin kapatılmasını da istedi. Evlat nöbetine başladıkları günden bugüne kadar kendilerine destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´ya da teşekkür eden aileler, kaçırılan asker ve polislerin kalleşçe infaz edilmesine de sert tepki gösterdiler.
Taziye evindeki ziyaretin ardından aileler daha sonra Malatya Şehir Mezarlığı´ndaki Garnizon Şehitliğine geçti. Burada Şehit Semih Özbey´in kabrini ziyaret eden aileler ve şehit annesi Sadiye Özbey dua etti.
Şehit annesi Sadiye Özbey, PKK´lı teröristler tarafından Tunceli-Pülümür yolunda 6 yıl önce kaçırılan oğlu ile bu süre zarfında hiç görüşmediğini de belirterek, "Dilerim Allah´tan kendileri de ciğer acısı çeksin, onlarda bu acıları çeksinler. Küçük çocukları alıkoyuyorlar, bunların ne günahı var" diye konuştu.