casino siteleri

Doğanyol´a Kemal Sunal müzesi

Kültür-Sanat Haber Girişi : 21 Nisan 2021 10:42
Doğanyol´a Kemal Sunal müzesi
Kemal Sunal´ın ismi memleketi Doğanyol´da yaşatılacak

Malatyalı olan Kemal Sunal´ın ismi memleketi Doğanyol İlçesi´nde yaşatılacak. Sunal için doğduğu mahallede müze oluşturulacak.
Doğanyol İlçesi Gökçe Mahallesi´ne Türk sinemasının gülen yüzü, merhum Kemal Sunal adına kütüphane ve Kemal Sunal´ın anılarının yaşayacağı müze kurulacak.

YouTube Haber arası


Türk sinemasına damga vurmuş olan Kemal Sunal´ın anısına Doğanyol Belediyesi tarafından yapılacak olan kütüphane ve müze yaklaşık bin metrekare alana kurulacak.


Geçmiş dönemlerde Belediye hizmet binası olarak kullanılan ve 2014 yılında büyükşehir yasası ile Doğanyol Belediyesi´ne devir edilen ve bugüne kadar atıl durumda bulunan Gökçe Mahallesi´ndeki binanın kütüphane ve müzeye dönüştürülmesi ile yeni yüzü ile hizmet verecek.


Malatya´nın Doğanyol İlçesi Gökçe Mahallesi´nde doğan ve 9 yaşına kadar burada yaşayan Kemal Sunal, babasının İstanbul´a gitmesi ile İstanbul´da nüfus cüzdanı çıkarılıp İstanbul doğumlu olarak yazıldığı ifade ediliyor.
3 Temmuz 2000 yılında kalp krizinden vefat eden Türk sinemasının gülen yüzü, merhum Kemal Sunal´ın replikası Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sanat sokağında açılan kültür evinde 2017 yılında sanat severlere sunulmuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.