Doğanyol’u yeniden inşa ettik

Malatya Haber Girişi : 08 Ocak 2022 14:42
Doğanyol’u yeniden inşa ettik

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Doğanyol’u yeniden inşa ettik. Burası bir film platosu gibi oldu. Doğanyol’a 1 milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Doğanyol’da 362, Gökçe’de ise 129 konut yapıldı. Şu anda kırsalda da 94 evimiz devam ediyor, 24 tanesini de teslim ettik. Yapılmayan birkaç yerimiz var, onları da yeni ihale kapsamına alacağız ve kırsaldaki evlerimizde tamamlanmış olacak” dedi. 

Sanal Instagram haber içi

 

 

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Doğanyol ilçesini ziyaret ederek, 24 Ocak 2020 depremi sonrası inşa edilen deprem konutları ve yeni devlet hastanesi binasında incelemelerde bulundu. 

 

Doğanyol ilçesinde esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya gelen Çalık, Gökçe’de inşa edilen deprem konutlarını da inceledi. Gökçe’de bir film platosu gibi görünümünün oluştuğunu ifade eden Çalık, “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanlarımıza, bürokratlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gökçe Mahallemiz yıkıldı ve yeniden yapıldı. Doğanyol ile birlikte 1 milyar TL destekle yeniden inşa edildi. İlçelerimizi yeniden inşa ediyoruz. Doğanyol ilçemizi yeniden inşa ederken, Gökçe Mahallemizde de 104 konut, 69 ticarethane ve 1 tane de cami inşa edildi” dedi. 

 

 

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık daha sonra muhtarlarla bir araya geldi. Burada konuşan Çalık, Doğanyol’un ata ve ana topraklarının olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Doğanyol’a 20 yıllık süreçte önemli hizmetler yaptıklarını dile getiren Çalık, “Cumhurbaşkanımızın gelmesi Doğanyol’un çehresini değiştirdi. 24 Ocak 2020 depreminden sonra yıkılan o toprak ve ahşap evlerin yerine villa tarzı evler yapıldı. Öyle bir liderle çalışıyoruz ki dokunduğu her yeri pırıl pırıl yapıyor” dedi. 

 

 

Milletvekili Çalık, Türkiye’nin her alanda büyümesini ve gelişmesini sürdürerek, emin adımlarla yolunda ilerlediğini kaydederek, şunları söyledi:

“Nerede bir mazlum, mağdur, garip varsa Cumhurbaşkanımız onun yanında. Afrika, Avrupa, Amerika’ya kadar herkes bir Türkiye’yi birde Recep Tayyip Erdoğan’ı konuşuyor. Artık Türkiye, gündemi belirlenen bir ülke değil, gündem belirleyen bir ülke. İşte o lider, deprem olduktan sonra 24 saat içerisinde Doğanyol’a geldi. “Merak etmeyin, Doğanyol’u yeniden inşa edeceğiz” dedi. Bugün geldiğimiz noktada yapılan çalışmaları ve hizmetleri görünce çok büyük bir gurur duydum. Doğanyol nakış nakış işlendi. Deprem sonrası Malatya’da evler yapıldı, Doğanyol’u ise yeniden inşa ettik. Burası bir film platosu gibi oldu. Doğanyol’a 1 milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Doğanyol’da 362, Gökçe’de ise 129 konut yapıldı. Şu anda kırsalda da 94 evimiz devam ediyor, 24 tanesini de teslim ettik. Yapılmayan birkaç yerimiz var, onları da yeni ihale kapsamına alacağız ve kırsaldaki evlerimizde tamamlanmış olacak.”

 

İlhan içen  haber arası

Milletvekili Öznur Çalık daha sonra yapımı tamamlanan ve kısa süre içerisinde açılışı gerçekleştirilecek olan Doğanyol İlçe Entegre Hastanesinde de incelemede bulundu. Milletvekili Çalık, Doğanyol’a yeni bir devlet hastanesini kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Depremin yaşandığı gece hastanemizin yeri ile ilgili bir görüşme yapıldı. Sağlık Bakanımız hemen talimatını verdi. Çok hızlı bir şekilde hastanemiz tamamlandı. Enerji nakil hatları çekildiği andan itibaren hizmete hazır hale getirilecek. Hastanemiz yoğun ve acil ile birlikte 20 yataklı olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.