DÜNYA BİZİ BÖYLE GÖRDÜ!

Spor Haber Girişi : 18 Haziran 2016 14:30
DÜNYA BİZİ BÖYLE GÖRDÜ!

Fransa’da düzenlen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Milli Futbol Takımı’nın D Grubu ikinci maçında İspanya’ya 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup olması Avrupa basınında geniş yer buldu. İspanyol gazetelerinden Marca gazetesi "Şampiyonlar böyle oynar", AS "Oley oley oley. İspanya, son 16 turuna büyük kapıdan girdi",El Mundo Deportivo "Şampiyon darbesi", El Mundo "İspanya uçuşa kalktı"başlıklarıyla haberleri okuyucularına aktardı.

Sanal Instagram haber içi

Arda Turan’ın performansı hakkında ise gazeteler şu yorumları yaptılar:
Marca: "Arda Turan, takımı gibi tanınmaz haldeydi. Arda’nın imajı oldukça üzücüydü" El Mundo Deportivo: "Gerçekten anlaşılmaz bir şey. Türk taraftarı yine Arda’yı hedef gösterdi ama bu kez haksız bir şekilde. Arda, Hırvatistan maçındaki gibi değildi, bu kez sorun takımdı. Hiçbiri iyi oynamadı."

KICKER: "İSPANYA, TÜRKİYE’YE DERS VERDİ"
Almanya basınında ise Kicker dergisi, "İspanya, Türkiye’ye ders verdi" başlığıyla haberi verdi. Kicker ayrıca Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in karşılaşma boyunca çok sinirli olduğunu ve İspanya’nı oyununu kabul ettiği yazdı.

Bir başka gazetesi Bild ise "İspanya şampiyonluk formunda" başlığını kullandığı haberde İspanyolların turnuvanın en farklı skoru elde ettiğine vurgu yaptı.

İlhan içen  haber arası

LA GAZETTA DELLO SPORT: "BU MAĞLUBİYET TÜRKLERE EN 3'ÜNCÜLÜK İÇİN YETMEYEBİLİR"
İtalyan gazetesi La Gazzetta Dello Sport ise İspanya’nın Brezilya’da düzenlenen Dünya Kupası’ndaki kötü sonucunda ardından geri döndüğünü yazdı. Haberde Juventus forması giyen İspanyol golcü Morata’nın da 2 gol attığını belirtildi. Ayrıca Türkiye’nin aldığını bu farklı mağlubiyetin en iyi 3. olarak çıkmasına yetmeyebileceğinin vurgusu yapıldı.