casino siteleri

DÜNYADA EN ÇOK KARACİĞER NAKLİ YAPAN HASTANE KONUMUNA GELECEĞİZ

Sağlık Haber Girişi : 26 Ocak 2016 20:11
DÜNYADA EN ÇOK KARACİĞER NAKLİ YAPAN HASTANE KONUMUNA GELECEĞİZ
İnönü Üniversitesi Rektör

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan dünyanın ilk Karaciğer Nakli Hastanesi, aynı zamanda Türkiye’nin de ilk akıllı hastanesi konumunda. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, “İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Hastanesi ile dünyada en çok karaciğer nakli yapan bir hastane konumuna geleceğiz” dedi.
23 Ocak Cumartesi günü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımları ile resmi açılışı yapılan dünyanın ilk Karaciğer Nakil Hastanesi, teknolojinin en üst düzeyde kullanılması ile de ayrı bir öneme sahip. 160 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin ilk akıllı hastanesi olan Karaciğer Nakil Hastanesi ilk kez bir organa ait bir hastane olarak dünyada ilk durumda.
Organ nakillerinde başarılı bir performans gösteren ve karaciğer naklinde dünya ikincisi olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, yeni açılan hastane ile bu alanda başarısını ikiye katlayacak. Adeta bir otel konforunda olmasının yanı sıra son teknoloji ile donatılan Karaciğer Nakil Hastanesi ile ilgili bilgi veren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, bu tür bir hastanenin Anadolu’da bir üniversitenin bünyesinde açılıyor olmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi.
Dünyada ilk kez bir organa özel bir hastane olarak hizmete açılan Karaciğer Nakil Hastanesi’nin Anadolu’da açılmasında Anadolu çocuklarının büyük emeği olduğunu ifade eden Çelik, “2002 yılında karaciğer nakline başlayan arkadaşlarımız bugün son 5-6 yıldır dünyanın 2. büyük karaciğer merkezi konumuna üniversitemizi, Turgut Özal Tıp Merkezi’mizi getirmişlerdir” diye konuştu.
İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Hastanesi ile dünyada en çok karaciğer nakli yapan bir hastane konumuna geleceklerini ifade eden Rektör Çelik, “Karaciğer nakil hastanemiz şu an yaklaşık 160 yatak kapasitesinde, 12 ameliyathanesi olan ve içerisindeki bulunan aletleriyle akıllı hastanedir” ifadelerine yer verdi.
Karaciğer Nakil Hastanesi’nde bilgilerin dosyaların tamamen elektronik ortamda tutulduğunu ve bütün işlemlerin kayıt altına alındığını söyleyen Çelik, “Bu nokta da akıllı hastane olması açısından da Türkiye’de bir ilktir. Dolayısıyla Turgut Özal Tıp Merkezimizin altında bir uydu hastanedir burası.” diye konuştu.
İleri dönemde çocuk ve onkoloji hastaneleri ile de birlikte devasa bir tıp merkezi olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyeceklerini belirten Çelik, “Üniversitemizin 3 oteli var. Belki gelecekte hasta potansiyeli arttığında rahmetli Turgut Özal’ın belirlediği gibi buralar değişik kategoride oteller zinciriyle çevrili bir yer olacaktır. Dolayısıyla Malatya ekonomisi açısından da oldukça etkin olan bir konuma gelecektir” şeklinde konuştu.
Rektör Prof. Dr. Çelik, yeni açılan hastanede VİP salonlarının da bulunduğu bu şekilde uluslararası üst düzeydeki hastalarında tedavilerinin güvenlik içerisinde yapılabileceğini söyledi.
Karaciğer Nakil Hastanesi’nin ilk nakil olan hastaları ise, Malatya’da böylesine bir hastanenin açılmasından memnunlar. Hastanenin konforunun çok iyi olduğunu belirten hastalar, Türkiye’nin en güzel hastanesi olarak nitelendirdikleri hastanenin doktor ve çalışanlarından da oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.

YouTube Haber arası