Elazığ Belediyesinden Malatyalı depremzedelere sıcak çorba ikramı

Asayiş Haber Girişi : 07 Şubat 2023 00:27
Elazığ Belediyesinden Malatyalı depremzedelere sıcak çorba ikramı
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya´da bulunan depremzede vatandaşlar için Elazığ Belediyesi ekipleri sıcak çorba ikramında
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya´da bulunan depremzede vatandaşlar için Elazığ Belediyesi ekipleri sıcak çorba ikramında bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 04.17´de merkez üssü Kahramanmaraş´ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Kahramanmaraş´ın Elbistan ilçesinde 13.24´te 7.6 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, depremler 10 farklı şehirde hissedildi. Türkiye´nin dört bir yanından deprem bölgelerine kurtarma ekipleri ve yardım erzakları gönderildi. Elazığ Belediyesi ekipleri de Malatya´ya gelerek depremin en çok hissedildiği bölgelerde stant kurup depremzede vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulundu.
Mustafa Özer, " Bundan önce bir Elazığ depremi oldu. Elazığ depreminde yaşadığımızı olayın bunun yüzde biri diyebileceğim bir deprem oldu. Geceyi burada AFAD´ın çadırında geçireceğiz. Sağ olsunlar, AFAD bu hizmetleri veriyor. Asker gelip burada çalışıyor. Elazığ´dan gelen çorbalar dağıtılıyor. Sağ olsun Elazığ ile Malatya iş birliği içerisinde, aynı zamanda daha önceki depremde Malatya, onlara hizmet etti. Onlar da şimdi Malatya´ya hizmet ediyorlar. Bu dayanışma" dedi.
Erkan Yoldaş, " Depremin oluşu, Allah´ın takdiri. Biz sadece insanlardan dua bekliyoruz. Duadan başka bekleyecek hiçbir şeyimiz yok. Çorbayı vermeleri bile güzel, Allah hepsinden razı olsun" şeklinde konuştu.