Elazığ´da Genç Sada Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması

Eğitim Haber Girişi : 21 Mart 2022 16:31
Elazığ´da Genç Sada Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce ülke genelindeki imam hatip liseleri arasında düzenlenen Genç Sada Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışmasının bölge birincileri belli oldu.
Bu kapsamda Elazığ´da Genç Sada Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Bölge İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Genç Seda Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması bölge finali Edibe Can Müftülük sitesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Bölge finaline Adıyaman, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Malatya´dan İmam Hatip ortaokul ve lise öğrencileri katıldı.
Yarışma öncesinde konuşan İl Müftüsü Selami Aydın, ´´Abdullah Nazırlı´nın bir sözü vardır ´Eşref-i ümmet olanlar hafız-ı Kur´an olur. Hafız-ı Kur´an olanın hafızı Kur´an olur.´ İnşallah biz çocuklarımızı böyle Kur´an´a hizmet eden Kur´an´ı muhafaza eden hafızlardan yetiştirmeliyiz´´ dedi.
Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Burhanettin Erdoğan ise ´´Farklı bakış açılarına katkı sağlayan bizzat şahit olduğum bu yarışmaların kaybedeni yoktur aslında. Yarışmaya katılan bu öğrencilerimiz daha önce iki defa birinci olmuşlardır. İlk birincilikleri kendi okullarında olan Kur´an-ı Kerim yarışmasından, ikinci birincilikleri de yine kendi illerinde yapılan yarışmadandır´´ diye konuştu.
Konuşmaların ardından yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediyeler takdim edildi.