casino siteleri

Elazığ’da kazalara karşı römorklara reflektör takıldı

Bölge Haber Girişi : 03 Ekim 2017 14:52
Elazığ’da kazalara karşı römorklara reflektör takıldı
Elazığ'da pancar taşı
Elazığ’da pancar taşıyan römorklara reflektör takılarak önlem alındı.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü, Şeker Fabrikası ve Pancar Ekicileri Kooperatifi trafikte oluşabilecek tehlikelere karşı ortak çalışma yaptı. Çalışma kapsamında Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından temin edilen 2 bin 500 reflektör, fabrikaya giren römorklara takıldı. Ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çiftçilere bilgilendirme broşürü dağıtılarak, kazalara karşı uyardı.

Pancar sezonunun açıldığını ve çiftçilerin ürünlerini taşıdığını belirten İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Cengiz Yeğen “Bingöl, Malatya ve Diyarbakır yolunda kaza olmaması için ne yapılabilir dedik. Bizde paydaşlarımız şeker fabrikası ve kooperatifi ile birlikte toplandık. Traktörlerin tamamına yetecek kadar 2 bin 500 adet reflektör aldık. Reflektör, gece ve gündüz yolda hızlı seyreden araçların fark edememesi gibi durumları engelliyor. Lambalarının eksik olmadan çalışmasını sağlıyoruz. Yine yükleri gelişi güzel yüklüyorlardı. Bunun önün geçmek için eğitim ve uyarılarımızı yapıyoruz. Amacımız, ceza yazarak uyarmak değil, ceza yazmadan eğitimle kaza olmadan bu sezonu atlatmak. Üzerimize düşeni paydaşlarımızla yapıyoruz” dedi.

Reflektörleri temin ettiklerini ve uygulama için fabrikadan birini görevlendirdiklerini aktaran Pancar Ekicileri Kooperatifi Feridun Ergin,“Buradaki kantarda tüm traktörlere takılacak. Çünkü 2017-2018 sezonun pancar rekoltesi fazla ve ister istemez trafik akışı engellenecek. Kazasız belasız bir kampanya olsun. Ufak bir kazada boyutları büyük olabiliyor. Çiftçilerimizden ricamız, pancarlarını çok fazla yüklemesinler. Düzenli bir şekilde yüklesinler ki yola düşmesin. Reflektörsüz akşamları kesinlikle yola çıkmasınlar” diye konuştu.