casino siteleri

EMLAKÇILAR ODASINDAN TESPİT: MALATYA'DA EMLAKTA DURGUNLUĞUN NEDENİ KİRALARIN DÜŞÜK OLMASIYMIŞ!

Malatya Haber Girişi : 10 Ağustos 2015 18:09
EMLAKÇILAR ODASINDAN TESPİT: MALATYA'DA EMLAKTA DURGUNLUĞUN NEDENİ KİRALARIN DÜŞÜK OLMASIYMIŞ!

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, kentte emlak sektöründe büyük bir durgunluk yaşandığını söyledi.
Malatya’da yatırımcının en büyük şansızlığının 2014 yılında kayısı da yaşanan don afeti olduğunu ifade eden Özgül, bu yılda seçimin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen halen hükümetin kurulamaması nedeniyle emlak sektöründe büyük bir durgunluk yaşandığını söyledi.
Bu konuda belediyelere büyük önem düştüğünü söyleyen Özgül, dışarıda ki yatırımcıların Malatya’ya çekilmesi gerektiğini ifade etti. Malatya’da yatırımcının gayrimenkul almadığı için satışların ister istemez düştüğünü dile getiren Özgül, sadece ihtiyacı olan vatandaşların konut aldığını söyledi.
Acilen yatırımcıların Malatya’ya çekilmesi için yeni imar alanlarının oluşturulması gerektiğini vurgulayan Başkan Özgül, kentteki kira fiyatlarının da 400 ila bin TL arasında değiştiğini belirtti. Kiraların düşük olması nedeniyle de yatırımcının gayrimenkula yönelmediğini dile getiren Özgül, kira fiyatların da bazı bölgelerde düşük olduğunu söyledi.
Kentte yerleşen Suriyeli göçmenlerin genellikle kenar semtlerde ev kiraladıklarını ifade eden Özgül, gelir seviyesi biraz yüksek vatandaşların ise Fahri Kayahan bölgesinde oturduklarını kaydetti.

YouTube Haber arası