casino siteleri

Enerjinizi Yükseltmenin Hızlı Yolu French Press Kahve Yapımı

Diğer Haber Girişi : 24 Ağustos 2021 09:22
Enerjinizi Yükseltmenin Hızlı Yolu French Press Kahve Yapımı

Okul ya da iş hayatında bazen düşük enerjimize rağmen yüksek performans göstermemiz gerekiyor. Bu tarz durumlarda ise bize destek olacak besinlerden faydalanmak işimizi kolaylaştırıyor. Artık herkesin bildiği üzere kahve, bilişsel fonksiyonları iyileştiren bir etkiye sahip. Fakat her yerde kahve makinesine ulaşabilme imkanımız yok. Peki o zaman ihtiyaç duyduğumuzda kahveye nasıl ulaşacağız?

 

Deprem konutları

French press, 150 yıldan daha uzun bir süredir insanların hayatında. İlk hali bugün kullandıklarımız kadar pratik olmasa da temel prensibi aynı: Kahveyi sudan ayrıştırmak. Bu çok basit alet bize evde, ofiste ya da okulda kolaylıkla lezzetli kahvelere ulaşabilme imkanı veriyor. Fiyatı da uygun olduğu için kendi kahvesini demlemeye yeni başlayanlar rahatlıkla tercih edebilirler. Tabii yanlış anlaşılma olmasın. Uzun zamandır kahve içiyorsanız yine French press kullanabilirsiniz. Belli başlı noktalara dikkat ettiğiniz takdirde son derece lezzetli ve aromatik kahveler elde edebilirsiniz. 

 

Peki French press ile kahve yapmanın incelikleri neler? Öncelikle kaliteli bir ekipman almanız gerekiyor. BPA içermeyen sağlıklı bir gövdesi olmalı. Süzgeç kısmı ise paslanmaz çelikten üretilmeli. MithraCoffee’de uygun fiyatlı, kaliteli ve şık French press modellerine ulaşabilirsiniz. Ardından ekipmanı kullanmak için önce içme suyunu ısıtmalısınız. Dilerseniz su kaynadıktan sonra altını kapatıp 1-2 dakika ağzı açık bekletebilirsiniz. 

 

Kaynar suyla ekipmanı ve fincanı ısıtmak daha aromatik sonuçlar elde edebilmenizi sağlayacaktır. Bu küçük ama etkili adımı atlamamanızı öneririz. Suyunuzu dinlendirdikten sonra pressin içine 16 ml’lik suya 1 gram kahve gelecek şekilde kahvenizi ilave edebilirsiniz. Buradaki önemli nokta kahvenizin French presse göre çekilmiş olması. Kaya tuzu gibi bir boyut uygun olacaktır. 

 

Kahvenizi koyduktan sonra suyu yavaşça ilave edin. Dairesel hareketler çizerek yavaşça döktüğünüz su, kahvenin içindeki aromaların en güzel şekilde açığa çıkmasını sağlayacaktır. Suyunuzu da döktüğünüze göre şimdi geldik demleme aşamasına. Kahvenizi damak tadınıza ve kullandığınız çekirdeğe göre farklı sürelerde demlemek isteyebilirsiniz. Bizim önerimiz 3-5 dakika arası demleyip tadına bakıp gerekiyorsa birkaç dakika da demlemeniz. 

 

French press kullanarak kahve hazırlamak işte bu kadar kolay. Fakat bu yöntemde alacağınız lezzet kahvenin kalitesiyle doğrudan alakalı. Peki bütçemizi sarsmadan en kaliteli kahveyi nerede bulabiliriz?

Kaliteli Kahve Nerede Bulunur?

 

Kahve, anavatanı Etiyopya olan bir bitki çeşidi. Zamanla batı ülkelerine ulaşmış ve buralarda sıklıkla tüketilmeye başlanmış. Günümüzde ülkemizde de en çok tercih edilen içeceklerin başında geliyor. Ülkemizde hiç üretilmemesine rağmen Türk kahvesi adı verilen bir demleme yöntemimiz bile var. Peki, bizler evimizde kullanmak için  kahve satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?

 

Yazımızın ilk kısmında French press gibi uygun fiyatlı bir ekipman kullanarak nasıl lezzetli kahveler demleyebileceğinize değindik. Şimdi sıra bu demleme yönteminin hakkını verecek kahveyi seçmekte. Eğer kaliteye ve damak tadına önem veriyorsanız piyasadaki ucuz kahvelerden uzak durmanızı öneririz. Hazır kahveleri saymıyoruz bile!

 

MithraCoffee, farklı ülkelerden en kaliteli kahve çeşitlerini bir araya getiriyor. Bu kahveleri dilerseniz çekirdek olarak ya da demleyeceğiniz ekipmana göre öğütülmüş şekilde satın alabiliyorsunuz. Örneğin yukarıda bahsettiğimiz gibi demlemek istiyorsanız siparişinizi French presse göre öğütülmüş şekilde verebilirsiniz. Ancak çok sık tüketmeyecekseniz ya da tazeliğini koruduğundan emin olmak istiyorsanız çekirdek kahve alabilirsiniz. Bu durumda bir de değirmene ihtiyacınız olacak.

 

İstediğiniz zaman içeceğiniz miktarda çekirdeği değirmende öğüterek demlemeye hazır hale getirebilirsiniz. MithraCoffee’de French press ve kahvenin yanında değirmen de bulabilirsiniz. Böylelikle taptaze ve aromatik bir kahve deneyimi için ihtiyacınız olan her şeyi tek bir yerden satın alabilirsiniz. 

Kahveye Dair Her Şey MithraCoffee’de!

 

Kahveseverlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir yer düşünün. Üstelik burada yalnızca kahve ve ekipman değil; aynı zamanda kahve temalı kupalar, bardak altlıkları, kokulu mumlar ve termoslar da yer alıyor. Yani size istediğiniz her şeyi bir arada sunuyor. 

 

Eğer kahveyle yeni yeni tanışıyorsanız MithraCoffee üzerinden kendinize harika bir başlangıç kiti oluşturabilirsiniz. Çekirdeklerinizi taptaze öğütmek için değirmen, bütçenize uygun bir ekipman, damak tadınıza göre kahve seçebilirsiniz. Üstelik tüm bu alışverişiniz çok kısa bir süre içerisinde size teslim ediliyor. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız hafta içi aynı gün teslimat hizmeti mevcut. 69 TL ve üzeri alışverişlerinizde siparişi verdiğiniz gün teslimat gerçekleştiriliyor. Tabii bu hizmet yalnızca hafta içleri geçerli. Hafta sonu verdiğiniz siparişler de ilk iş gününde evinize ya da ofisinize kadar geliyor. 

 

İstanbul’da yaşamayan kahveseverler de MithraCoffee ile çok hızlı bir şekilde zengin aromalara kavuşabilirler. Diğer şehirlerde de hafta içleri öğlen 14.00’a kadar verilen siparişler aynı iş günü içerisinde kargoya teslim ediliyor. Kahveler siparişten sonra öğütüldüğü ve taze bir şekilde paketlenip hızlıca ulaştırıldığı için aromalarını kaybetmemiş oluyor. 

 

YouTube Haber arası

Eğer siz de nitelikli kahveyle tanışmak ve tarzınıza uygun ekipmanları keşfetmek istiyorsanız  Mithra Coffee  tam da aradığınız adres. Hemen ziyaret edip damak tadınıza uygun kahveleri seçmeye başlayabilirsiniz. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.