Erkenek Tünelinde Küçük Çaplı Göçük
Malatya–Adıyaman karayolu üzerinde yer alan Erkenek Tüneli'nde meydana gelen küçük çaplı göçük nedeniyle trafik kısa süreliğine durdurulurken, ekiplerin hızlı müdahalesiyle yol yeniden ulaşıma açıldı.
Malatya–Adıyaman karayolunda bulunan Erkenek Tüneli’nde bugün küçük çaplı bir göçük meydana geldi. 6 Şubat depremlerinin ardından hasar aldığı için bakım ve onarıma alınan tünelin bir bölümünün daha önce trafiğe kapatıldığı, yaşanan son göçüğün ise aktif olarak ulaşıma açık olan kısımda gerçekleştiği öğrenildi.
Göçük sonrası güvenlik gerekçesiyle tünel kısa süreliğine trafiğe kapatılırken, tünel tavanından kopan molozlar Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla kısa sürede temizlendi. Yapılan kontrollerin ardından yol yeniden araç trafiğine açıldı.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, çökme sırasında tünel içerisinde herhangi bir aracın bulunmaması nedeniyle olayda can veya mal kaybı yaşanmadı. Bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığı, tüneldeki bakım ve izleme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Bakmadan Geçme