casino siteleri

Eshab-ı Kehf´in belgesel çekiliyor

Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Eylül 2020 12:32
Eshab-ı Kehf´in belgesel çekiliyor
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesinin belgesel çekimlerine başlandı.
Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) ve Afşin Belediyesi tarafından organize edilen belgesel çekimlerini ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, amaçlarının Eshab-ı Kehf kıssasını tüm dünyaya duyurmak olduğunu söyledi. Güven; "UNESCO dünya mirası geçici listesinde bulunan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesinin kalıcı listeye alınması için bu belgeselin önemli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah TUTAP´la yaptığımız bu çalışma sonucu UNESCO dünya mirası Türkiye ayağının lansmanı da bu şekilde başlamış olacak. İnşallah tanıtımlarda burada çekilen belgesel kullanılacak. Bu değerimizi tüm Türkiye´ye ve dünyaya tanıtacağız" dedi.
Belgesel çalışmaları hakkında bilgi veren TUTAP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Güney, "Şırnak Cudi´nin kutsal gerçeği, Şanlıurfa İnancı Beşiği ve Kahramanmaraş Eshab-ı Kehf Külliyesinin tanıtımı anlamında üç tane yeri destinasyon alanı belirlemiştik. Bunlardan şuan sonuncusunu gerçekleştiriyoruz. Yedi Uyurların yaşamını konu alacak şekilde belgesel yapmaya çalışıyoruz. Eshab-ı Kehf´i kendi ülkemize tanıtımını gerçekleştirdikten sonra dünyaya tanıtmak istiyoruz" dedi.