Esnaf'tan Büyükşehir'e Tepki

Malatya Haber Girişi : 12 Kasım 2021 14:18
Esnaf'tan Büyükşehir'e Tepki
Esnaf'tan Büyükşehir'e Tepki

Dünya kayısı başkenti olan Malatya’da hayata geçirilecek olan ‘Dünya Kayısı Merkezi’ projesi kayısı esnafını ayağa kaldırdı. Kendileri için yapılan yeni Şire Pazarı’ndaki iş yerlerinin fahiş fiyatla satıldığını açıklayan kayısı esnaflarını temsil eden Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, bugün itibariyle projeden çekildiklerini açıkladı.  
  Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Kayısı Kent ve Ticari Merkez Projesi” yaklaşık 600 milyon TL’ye mal olacak. Hazırlanan projenin hayata geçmesi ile kent merkezindeki eski Şire Pazarı buraya taşınacak. Ancak projenin sürdüğü bu süreçte esnaflar kendilerine sunulan yeni iş yerleri fiyatlarının fahiş fiyatla satıldığını söyleyerek duruma tepki gösterdi.
  
  Eski şire pazarında toplanan çok sayıda kayısıcı esnafı yaptıkları basın açıklaması ile yaşanan bu duruma tepkilerini dile getirdiler. Burada konuşan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, önceki gün yeni Şire ve Buğday Pazarıyla ilgili istişare toplantısı gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu saatten sonra nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi toplantı yaparak karara bağladık. Yapmış olduğumuz istişarenin sonucunda Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yaka Mahallesinde inşa ettiği yeni Şire ve Buğday pazarından çekilme kararı aldık” dedi.
  Yaşanan bu süreçte yaptıkları tüm görüşmelerden sonuç alamadıklarını ifade eden Özcan, “Gerek belediye başkanı, gerekse oradaki idarecilerle yapmış olduğumuz bütün görüşmelerden sağlıklı bir sonuç alamadık. Şire ve Buğday Pazarı esnafları için sosyal bir proje olarak başlatılan ve kamuoyuna böyle lanse edilen bu projenin daha sonrasında tamamen ticari çıkar amaçlı bir hale dönüştüğünü hep birlikte gördük. Ortaya çıkan fiyatları çok fahiş ve çok yüksek olduğunu hep birlikte yaptığımız inceleme ve araştırmalar sonunda da ortaya koyduk” ifadelerine yer verdi.
  
  Yeni bir Pazar yerinin Malatya’nın önemli bir ihtiyacı olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini de belirten Özcan, ancak gelinen noktada pazardaki kayısıcıların ekonomik açıdan mağdur edilmesi nedeniyle net tavır göstererek projeden çekildiklerini söyledi. Kamuoyuna yapılan tüm açıklamalarda yeni pazarın kayısı ve buğday pazarı esnafı için yapıldığının belirtildiğini da ifade eden Başkan Özcan, “Ama bu saatten sonra biz mevcut bulunduğumuz yerde hizmet vermeye devam edeceğiz. Hiçbir güç siz istemediğiniz sürece götüremez. Biz bunu belediye başkanıyla da konuştuk. Bundan sonra artık konunun tarafları düşünsün. Biz mevcut bulunduğumuz alanlarda hizmet vermeye ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Hiçbir sıkıntımız yok. 20 yıldır biz burada hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.
  Tek amaçlarının Malatya kayısısının dünyanın en prestijli ürünlerinden biri olması olduğunu da kaydeden Özcan, “Bu kadar kıymetlenmiş bir ürünün bu kadar yetersiz bir alanda hizmet vermesi, bu kadar esnafımızı ve tüccarımızın özellikle daha rahat daha temiz ve daha prestijli bir alanda hizmet vermesi sağlamak yine de bizim görevimizdir. Bunun içinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Yani biz yeni bir tesisten vazgeçmiş değiliz. Ama bunu başka imkanlarla gerçekleştireceğiz. Başka modeller geliştireceğiz. Bu konuda da bizden desteğinizi çekmeyin. Aslan yattığı yerde belli olur. Ortaya bir mağduriyet koyalım diye yapmadık bu işleri.  Bizim bütün amacımız sizi gerçekten size yakışır. Malatya kayısısının tüccarına yakışır bir alana taşımaktır“ ifadelerine yer verdi.

Sanal Instagram haber içi

 

İlhan içen  haber arası


  Malatya Ticaret Borsa’sı olarak iyi niyetle 2 yıldır projenin hayata geçmesi ve sağlık bir fiyatlandırma olması adına mücadele ettiklerini de dile getiren Özcan, “Siz bize güvendiniz, inandınız. Bu noktaya kadar geldik” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Volkan 13 Kasım 2021 23:17

    Malatya halkı kimi seçtiğini niye seçtiğini bilmiyor adam geldi çakırı suçladı belediyenin resmi evraklarını chp ye verdi çakır 10 yıl malatyaya hizmet etti bir gün şikayet etmedi bu daha gelmeden şikayet etmeye başladı yahu şelale inşa ediyor malatya halkı alkışlıyor şelale bu 5 inci kezdir inşa ediliyor kimsede çıt yok kaldırım taşlarını tamir ediyor tamir ederkende medya yanında bunuda reklam olarak kullanıyor arkadaşlar biz nezaman büyüyezegiz hep böyle çocukmu kalacağız yıllar önce malatya ya hizmet etmiş ve gerçek bir mimar yüksek mimar ileriyi gören ne yaptığını bilen mütaehhit zengin etmeyen halkın yanında olan her eve iki ton su bedava veren belediye ticarethane değildir deyip belediyenin bütün imkanlarını halka maddiyatayız sunan bir belediye başkanı vardı Ahmet Münür Erkal ALLAH ondan razı olsun bugün onun kıymetini daha iyi anlıyoruz

  • Kemal 13 Kasım 2021 04:12

    Seçim yakın sandıkta yine seçersiniz, olur biter. ATV'ye reklam vermişler kaç paradır şimdi o reklam parası nasıl çıkacak.

  • Yolsuzluk… 12 Kasım 2021 22:16

    Gözleri doymuyor…

  • Muhammet Özkan 12 Kasım 2021 20:29

    Burda ticari bir yolsuzluk var maliyeti 500 bin olan bir işyerini nasıl 2 milyona satmaya çalışıyorlar bu işyerleri bize maliyetine yapılacaktı bu nasıl bir ranttır yazıklar olsun

  • Malatya halkı 12 Kasım 2021 17:28

    Allah aşkına Selahattin Başkana biri dur desin bu nasıl bir yönetim anlayışı basında söyledikleri farklı gerçekler farklı ne zamana kadar insanların aklı ile alay edecek bir an önce seçim olsada gitse diye dua eder oldu Malatya halkı yanında yalanları dolanları ile kandıran bir ekip kurmuş kendi kendilerine yaptık ettik diyorlar sadece kendileri inanıyor Buda işin farklı boyutu