casino siteleri

Esnafın rekabeti öğrenciye yaradı

Bölge Haber Girişi : 27 Eylül 2017 13:24
Esnafın rekabeti öğrenciye yaradı
Elazığ'da ikinci el e
Elazığ’da ikinci el eşya ve spotçuluk yapan esnafların rekabeti öğrenciye yaradı.

Fırat Üniversitesinde 44 binden 747 öğrencinin ders başı yapması ile birlikte esnafların arasında rekabet oluştu. İkinci el ve spot eşya satan esnafların arasındaki oluşan rekabet ise öğrencilerin yüzünü güldürdü. İş yerlerinde ‘Zararına satış yapıyoruz, şok şok’ diye fiyat listelerini asan esnaflar 350 TL’ye sattıkları bazayı 230 TL’ye, 100 TL’ye sattıkları kanepeleri 50 TL’ye, 300 TL’ye sattıkları çamaşır makinelerini 150 TL’ye fiyatlardan satıyor.

Üniversite mahallesinde 2. el ürün satan esnaflardan biri olan Cemil Turan, “Ürünlerimizde kampanya başlattık. Bazı ürünlerimizi zararına satıyoruz. Esnaf arkadaşlarımızla yaptığımız rekabetten dolayı öğrencilere faydalı olmaya başladık. Ürünlerimizde zararına sattığımız için bitmek üzere. Daha önce bir baza yatağımızı 300, 350 TL’ye satıyorduk şuanda ise 230 TL’ye zararına satıyoruz. Bu öğrenciler için daha faydalı oldu. 100 TL’ye sattığımız kanepeyi ise 50 TL’ye, 300 TL’ye sattığımız çamaşır makinesini 150 ile 200 TL arasında satıyoruz. Bunun sebebi esnaf arkadaşlarımızla yaptığımız rekabetten dolayıdır. Bu rekabet sezon boyunca devam edecek. Öğrencilerin faydalanması da bizim için daha iyi olacaktır” dedi.



"Rekabet üniversite öğrencilerine yaradı"

Şuanda işlerinin yoğun olduğu bir dönem olduğunu aktaran esnaf Ali Efe Umut ise, “Geçen yıla oranla bu yıl ürün bulmakta zorluk çekiyoruz. Öğrencilerde bizde zor durumdayız. Bu arada esnaf arkadaşlarımızla aramızda bir rekabet var. Bu rekabette üniversite öğrencilerine yaradı. Bu işin sonu ne olur bilemiyorum ama biz zarar görüyoruz. Eski esnafların elinde daha önce almış oldukları üniversite öğrencilerine yarayan ürünler var. Onlar bizim alış fiyatlarımızın çok çok altında veriyor. Bizim öğrenciye 400 TL’ye dediğimiz ürünü onlar 250 TL diyor. Bundan bizde ister istemez zarar görüyoruz. Zararda yapmış olsak bizde rekabet olması adına ürünü 230’a, 220’ye satıyoruz. Buda öğrenci arkadaşlarımıza yaradı” ifadelerini kullandı.



"Rekabet bize yaradı"

Eve çıktığını dile getiren FÜ Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Yunus Emre Güzel, “Ev eşyası arıyordum. İkinci el eşya satanlara ilk geldiğimde yataklar 300 TL’ydi. Birkaç gün bekleyip araştırdım. Daha sonra ikinci elcilere bir geldim yataklar 230 TL’ye kadar düşmüş. 2 bin TL’ye düzeceğim evi bin TL’ye, bin 500 TL’ye düzeceğim. Bizim için çok iyi oldu. Öğrencilerin eve geçme dönemi. Daha önce eşya alan oldu, almayanda oldu ama almayanlar için çok iyi oldu. Rekabet bize yaradı” şeklinde konuştu.