casino siteleri

Fakülte binası elektrik ihtiyacını güneş panelleriyle sağlıyor

Bölge Haber Girişi : 06 Kasım 2017 15:44
Fakülte binası elektrik ihtiyacını güneş panelleriyle sağlıyor
Adıyaman Üniversitesi Eği
Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi ek binası çatısına kurulan güneş panelleri sayesinde eğitim fakültesinin elektrik ihtiyacı karşılanıyor.

Üniversite içerisinde 6 bin 940 metrekare alanda 2014 yılında inşasına başlanan ve 3 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete giren 3 katlı Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi ek binasının çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirildi. Her biri 250 watt elektrik üreten güneş enerjisi panelleri toplam 50 kilowatt güce sahip. Kurulan sistemle binanın soğutma ve ısıtma sistemleri haricinde bütün ihtiyaçları karşılanıyor.

Bundan sonra Adıyaman Üniversitesinde yapılacak olan binalarda güneş enerjisi sistemlerinin kurulacağını dile getiren Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, "Eğitim fakültemizin ek binası üzerinde bulunuyoruz. Bu yıl eğitime açtık, yeni açtığımız eğitim binalarımızdan bir tanesi. Tabi üzerinde bir farklılık var, bundan sonra yaptığımız binaların üzerinde genel itibariyle üst yapısında yenilebilir enerji bakımından bir donatı bulunacak. Burada 200 adet panel görüyorsunuz. Her biri 250 watt gücünde enerji üretiyor, toplam da 50 kilowatt gün içerisinde elektrik üretiyoruz, ortalama değerler bunlar. Bunları yaygınlaştıracağız. Mühendislik fakültemizin binası da yapıldı biliyorsunuz orada da eğitim ve öğretim hizmeti veriliyor. Onun da üzerinde bununla alakalı yenilenebilir enerji panelleri kurma çalışmalarımız var. İnşallah onu da yakınlarda başlatıp hizmete sokarız. Gün içerisinde işte enerjinin bir kısmı bina içerisindeki enerjinin bir kısmı buradan tedarik ediyoruz" ifadelerini kullandı.