casino siteleri

Festival iptal edilsin

Kültür-Sanat Haber Girişi : 24 Ağustos 2022 00:21
Festival iptal edilsin
Festival iptal edilsin

Malatya Müslüman Gençliği, 25 Ağustos'ta düzenlenmesi planlanan Malatya Fanta Gençlik Festivali konserinin iptal edilmesi için Malatya'nın şehr-i eminine çağrıda bulundu. 

Deprem konutları


Yaz aylarında şehir şehir gezerek konser düzenleyen Fanta, 25 Ağustos Perşembe günü Malatya’da konser verecek.  Malatya’da bir grup gönüllü tarafından oluşturulan Malatya Müslüman Gençliği planlanan Malatya Fanta Gençlik Festivali konserinin iptal edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. 


Malatya Müslüman Gençliği,  tarafından kamuoyuna duyuru başlığıyla yapılan açıklamada: “Anadolu'yu Anayurt yapmasıyla övündüğümüz Malatya'mızın Dar'ül Rifat ( seçkin insanların şehri ) olduğu her platformda söylenmesine rağmen son zamanlarda şehrimiz , " Dar'ül Rifate hiç de yakışmayan, medeniyet birikimlerimize tamamen zıt, şehrin inanç ve kök değerleriyle çatışan, edebe muğayir ve bu toprakların bin yıllık tarihsel mirasına karşı adeta savaş açan organizeyi kötülüklere, birtakım ifsat girişimlerine maalesef maruz kalmaktadır. Daha önce de " cinsiyetsiz ödül " verileceğinin medyaya yansımasının ardından kamuoyunun tepkileri üzerine Sinema Festivalinin iptalini yaşamıştık. Kiraz ve Kayısı festivalleri ile gayri İslami ve gayri ahlaki görüntüler temiz vicdanları yaralamıştır. Oldubittiye getirilen festivaller için hazırlanan program içeriği ve birtakım sanatçı müsveddelerinin daveti ile adeta cinsel sapkınlık reklamının yapılmasına zemin hazırlanmıştır. Evet, bizler " İzmir Marşı’nı 28 Şubat sürecinde bu millete zulmedenlerin okumaların dan biliriz. Bu marşlar Malatya gibi bir yerde okutularak kimlere ne mesajlar verilmektedir? Maddi açıdan bakıldığında tüm dünyanın ekonomik krizlerle karşı karşıya kaldığı şu zor günlerde tüyü bitmemiş yetimlerden, garip gurebadan kesilen vergilerin festival harcamalarına aktarılması, kamu vicdanlarını kanatmaktadır. Manevi açıdan bakacak olursak şayet, değerlerimize yakışmayan birtakım festival içerikleri ile sapkın LGBT örgütlerinin faaliyetlerine çanak tutulup onlara reklam imkanlarının sunulması, gençlerimizi bir takım şer odaklarının kucağına itmekte ve gençlerin manevi gelişimi için çalışan sivil toplum kuruluşlarının çabalarına da halel getirmektedir’’ ifadesi kullanıldı. 

 

YouTube Haber arası

Açıklamada, festivallerin asıl amacının insanları uyutmak ve gütmek olduğuna dikkat çekilerek, “Bizler Malatya'nın Müslüman Gençleri olarak milletimizi, festivallerden uzak durmaya ve popüler kültüre karşı mücadele etmeye davet ediyoruz. Bilvesile 25 Ağustos'ta düzenlenecek olan Fanta Festivalinin iptal edilmesini bu şehrin şehr - i emininden talep ve rica ediyoruz. Farkındalığımız yüksek ve nereye varılmak istendiğini görüyoruz. " Yarın bu bilgiler neden paylaşılmadı, neden tepki gösterilmedi? " denilmemesi adına içinde yaşadığı topluma göz, kulak ve dil olan Sivil Toplum Kuruluşlarının yaşanan birtakım yanlışlıkları dile getirmek gibi bir sorumluluğu var. Zira bir haksızlık, bir yanlışlık karşısında susan dilsiz şeytanlardan olmama adına ifade ve düşünce hakkımızı kullanarak soruyoruz: Namuslu insanlar bir takım dünyevi makam ve menfaat endişelerden dolayı namussuzlar kadar cesur olamayacaklarsa; ya da arlılar, arından utanıp görmezden gelirken arsızlara meydan verilecekse; nesillerimizi bu ifsat şebekelerine peşkeş çekmek isteyenlerin festival adı altında popülist, siyasi rant girişimlerine karşı bizden başka kim dur diyecek? Diyerek festivalin iptal edilmesi çağrısında bulunuldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Çakır Alibeyoğlu 24 Ağustos 2022 16:25

    Neden yayınlanmadı sabah yazi yazdım ama ?

  • Hakan deniz 24 Ağustos 2022 15:16

    Ülkede o kadar sapkınlık, gayri ahlaki olaylar, tecvüzler cinayetler, yolsuzluklar var siz konsere mi takıldınız? Tecavüz edilen hangi çocuk kadın erkek için ses çıkardınız? Yapılan hangi zulme ses çıkardınız? Sümer Orduzu ve diğer parkta uyuşturucu madde kullananlar için neler yaptınız? Anca sadece dikkat çekecek olaylara tepki gösterirsiniz ki isminiz duyulsun!!!

  • memet 24 Ağustos 2022 15:05

    burada sadece malatya müslüman genöliği yaşamıyor. 850 bin insan var.

  • çakır alibeyoğlu 24 Ağustos 2022 12:06

    fanta festivali için sadece yer tahsisi yapılmıştır. resmi kurum ve kuruluşlardan belediye yada hiç bir resmi kurum a maddi yönden bir yük getirmiyor. fanta firması tanıtım ve organizasyon kendisi üsleniyor. tanıtım yapar iken de halkı eglendirmek için yapılan bir tanıtım ve sanatci organizasyonu bunun neresinde bir yanlışlık var ki. bu sanatcılar tv lerde cıkan sanatcılar izliyoruz.şehrimize bir konser gelmiş canlı izlenecek ayrıca bu sehre bir gelir ayrıca da şehrin tanıtımı noktasında büyük bir organizayon malatya yı ve kayısı tanıtmak için bir fırsat bu fırsat hiç bir para cıkmadan hadda kurumlarımız maddi kazanç geliri olacak bir etkinlik yapılacaktır. organizayon gelen ekipler sanatcılar bu sehirden kayısı alışverisi yapacaklar esnaf dan bu zor günde alışverişleri olacak bir kaç esnaf ekmek yiyecek... bu yüzden güzel yonden bakılmalı..

  • Suat kaydı 24 Ağustos 2022 01:05

    Mardin,de gaziantep on,ca insanlar mefat et,ti onca insanlar yarılı konser,yerine mevlüt okutulsa dualar edilse şehitlerimiz var yaralı askerlerimiz buay mübarek muharem ayı daha iyi olmaz

  • İbrahim gürkan yorulmaz 24 Ağustos 2022 00:51

    Malatya kabe değildir din dil ırk ayrımı türkiyenin hicbir yerinde yapılmaz bu zor günlerde yapılan konserler halka mutluluktan başka bisey vermez veremez sapkınlıklar yapanlar heryerde yapar konseri beklemez bahane etmez bu düşünceyi kınıyorum