GENÇ YAŞINDA UEFA B ANTRENÖRLÜK LİSANSI ALDI

Malatya Haber Girişi : 31 Mayıs 2016 14:30
GENÇ YAŞINDA UEFA B ANTRENÖRLÜK LİSANSI ALDI

Aktif futbol yaşantısına Malatya Yeşilyurt Belediyespor forması altında nokta koyan Onur Vurmaz, sayılı kişilerin zorlu sınavlar sonrası almaya hak kazandığı UEFA B antrenörlük lisansı alarak büyük bir başarıya imza attı. 
Futbola Yeni Malatyaspor alt yapısında başlayan Onur Vurmaz, BAL’da mücadele eden Malatya Yeşilyurt Belediyespor takımda sürdürdüğü aktif futbolculuk hayatını noktaladıktan sonra UEFA B antrenörlük kursuna katıldı. Vurmaz, aralarında Fenerbahçeli eski futbolcu Tuncay Şanlı’nın da bulunduğu isimler arasından UEFA B antrenörlük lisansı almaya hak kazandı.
İnönü Üniversitesi BESYO Antrenörlük Bölümü mezunu olan Vurmaz, geçen sezon PTT 1. Lig takımı Ümraniyespor ve Kırklarelispor takımlarında scouting oyuncu ve maç izleme antrenörlüğü de yaptı.
Şu an Kocaeli Üniversitesi’nde spor bilimleri üzerine yüksek lisans yapan Onur Vurmaz, hedefinin Türk futbolunda iyi noktalara gelip, önemli başarılara imza atmak olduğunu söyledi.

“KENDİMİ HER ŞEYİMLE FUTBOLA VERİYORUM”
Henüz 23 yaşında olmasına rağmen UEFA lisansı almaya hak kazandığını kaydeden Vurmaz, “Malatya Yeşilyurspor’daki futbol yaşantımı noktaladıktan sonra kendimi akademik olarak geliştirme çabası içerisine girdim. Tabi en başından beri UEFA B lisansı almak da en büyük hayallerimden biriydi. Bunu başardığım için çok mutluyum. Zorlu bir kurs sonunda sayılı kişiler bu lisansı almaya hak kazandı. Tuncay Şanlı da kurs arkadaşımdı. Tabi diğer taraftan da scouting oyuncu ve maç izleme antrenörlüğü yapıyorum. Geçen sezon Ümraniyespor ve Kırklarelispor ile birlikte çalıştım. Kendimi her şeyimle futbola veriyorum. Türk futbolunda iyi noktalara gelip, önemli işler yapmayı hedefliyorum. Malatya futbolu için de bir gün tekrar döneceğim. Malatya’da bana emek veren hocalarıma, takım arkadaşlarıma ve antrenörlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sanal Instagram haber içi